[Žinios trumpai] Arestovičius: „Nesikoncentruokite į Donbasą, pagrindinis Rusijos smūgis bus nukreiptas visiškai kitur!”  ()

Dabar visoje fronto linijoje vyksta vietinės svarbos mūšiai, tačiau Zaporižėje ir Chersono srityje vyks „tikri veiksmai“, mano Arestovičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nieko ypatingai esminio nevyksta. Tikri įvykiai prasidės po savaitės. Nors vyksta įvykiai, kurie daugeliui atrodo rimti, pažvelgus į strateginį mastą, suprantame, kad tai yra vietiniai veiksmai. Nepaisant to, šie vietiniai veiksmai turi tikslų“, – sakė Oleksijus Arestovičius.

Jis papasakojo apie lėtą Rusijos kariuomenės veržimąsi Donecko srityje ir pavadino rusų okupaciją „auksine svajone“ šiame fronto sektoriuje.

„Seversko apylinkėse jie nerodo judrumo. Į pietus -taip, juda. Priešas juda lėtai, bet eina į priekį. Tai tiesiog šimtas metrų per dieną, bet vis tiek juda“, – sakė Arestovičius. Jis teigė, kad ukrainiečiai laikosi, bet rusai bandys atkirsti Bachmutą.

Be to, priešo pajėgos vienu metu bando atkirsti Avdijivką iš šiaurės ir pietų. Anot Arestovičiaus, jis būtų atitraukęs Ukrainos kariuomenę pora kilometrų Peskio gyvenvietės rajone, bet kartu pabrėžė, kad vadovybė vietoje žino geriau.

Tuo pat metu rusų veiksmus Donbase Arestovičius laiko „blaškymusi“, kol priešas ruošiasi pagrindiniam smūgiui Zaporižės kryptimi ir Chersono srityje.

 

„Visi šie didvyriški puolimai yra ne kas kita, kaip pastangos priversti mus ten perkelti rezervus, kad neperkeltume jų į tikrojo pavojaus kryptį, kur planuojamas didelis puolimas. Pajėgos telkiasi Melitopolyje ir Tokmake – kryptis į Zaporižę, ir, žinoma, Chersono sritis, kur priešas išmetė viską, kas gyva. Ten ir atsiskleis tikrieji veiksmai“, – aiškino ekspertas.

(8)
(1)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: