[Žinios trumpai] O. Scholz skelbia sprendimą dėl „Nord Stream 2“ paleidimo: „vokiečiai sumokės viską, ko per pastaruosius dvidešimt metų nesumokėjo"  (5)

„Nord Stream 2“ nebus paleistas, net jei dujų padėtis bus sudėtinga, sakė O. Scholzas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O. Scholzas paskelbė pareiškimą apie galimybę paleisti „Nord Stream 2“, paminėdamas Ukrainą. Vokietijos valdžia kategoriškai atmetė galimybę pradėti eksploatuoti Rusijos „Nord Stream 2“ dujotiekį net ir esant sudėtingai dujų situacijai artimiausiais mėnesiais. Apie tai iš karto pareiškė keli pagrindiniai Vokietijos politikai, tarp jų ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, kuris tokią galimybę visiškai paneigė.

„Mūsų laukia sunkūs mėnesiai, bet akivaizdu, kad esame tvirtai Ukrainos pusėje ir palaikome sankcijas, dėl kurių susitarėme su Europos Sąjunga ir tarptautine bendruomene“, – sakė jis. „Nord Stream 2“ nebus paleistas, net jei dujų situacija bus sunki, taip pat sakė Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Hebestreitas. Taigi Vokietija atmetė Rusijos bandymus surengti energetinį šantažą.

Be to, kalbos apie tai, kad „vokiečiai sušals“ šią žiemą, prarado bet kokią prasmę, rašo Rusijos ekspertas Anatolijus Nesmijanas. Jis pažymėjo, kad G. Schroederio ir A. Merkel vadovaujama Vokietija atsisakė svarstyti savo politiką dėl ilgalaikių interesų, tačiau dabar situacija kardinaliai pasikeitė.

„Kokia buvo priežastis, dabar tai net nebesvarbu. G. Schroederio atveju tai vienareikšmiškai korumpuoti paties buvusio kanclerio interesai, A. Merkel atveju sunku pasakyti, galbūt kai kurie likę ideologiniai vokiečiai“. A. Nesmijanas pažymi, kad strateginė prekė yra ta, kurios kaina visada apima ir saugumą. Ir kuo ji pigesnė pagal nominalią vertę, tuo ji brangesnė pagal pasekmes.

 

„Tiesą sakant, dabar vokiečiai sumokės viską, ką per dvidešimt metų mokėjo per mažai. Tik iš karto. Todėl jie pateko į gana keblią situaciją – visada sunku apmokėti visas sąskaitas iš karto. Ypač jei jos vėluoja. Bet sprendimas priimtas, o Vokietijos valdžia pasiruošusi mokėti. Pasirengimą gali vertinti ne tik O. Scholzas. Net „žalioji“ A. Burbok neprieštarauja, kad laikinai būtų paleisti „nešvarūs“ energetikos objektai, siekiant sušvelninti rusų dujų atsisakymo pasekmes. O jei taip, tai Kremliaus viltys, kad jam pavyks šantažuoti politiką keičiančią Vokietiją, atrodo itin vaiduokliškai“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(2)
(130)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: