Maskva gavo smūgį į nugarą! Skelbiama, kad Kinija rengia masines kiberatakas Rusijoje prieš valstybines agentūras ir karo pramonę  ()

Rusija įtaria Kiniją surengus masines kibernetines atakas vyriausybinių agentūrų ir gynybos įmonių tinklalapiuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot naujienų agentūros „Interfax“, bendrovė „Kaspersky Lab“ nurodė, kad nuo metų pradžios buvo užkirstas kelias kibernetinėms atakoms prieš informacinius išteklius, gynybos įmonių ir vyriausybinių agentūrų svetaines. Ekspertų teigimu, už atakas atsakingi Kinijos įsilaužėliai.

„Buvo atvejų, kai atakų metu buvo beveik visiškai užgrobta IT infrastruktūra. Operacijų sėkmę užtikrino gerai apgalvotas ir organizuotas sukčiavimas“, – teigė bendrovė.

Įmonių darbuotojai gavo el. laiškus su kenkėjiška programine įranga, kurioje buvo visas konfidencialių duomenų rinkinys, įskaitant vardus, protokolų kodus ir projektų pavadinimus. Tuo pačiu metu užpuolikai galėjo naudoti failus, esančius vartotojų kompiuteriuose, kad pasiektų ir nuskaitytų sistemą, ar nėra pažeidžiamumo, leidžiančio įsilaužti į serverius ir informacijos saugyklas.

 

Ekspertų teigimu, sukčiavimo atakos kelia rimtą grėsmę ir pavojų prarasti vertingą informaciją. Sėkmė, kurią galėjo pasiekti įsilaužėliai, padidina pasikartojančių bandymų įsilaužti tikimybę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()