[Žinios trumpai] Piontkovskis atskleidė naują beprotišką Putino planą Ukrainoje  ()

Rusijos Federacija gali surengti provokaciją užgrobtoje Zaporižios atominėje elektrinėje, perspėja publicistas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius V. Putinas, suprasdamas, kad Rusijos Federacija negali panaudoti branduolinio ginklo dėl Vakarų grasinimų, tikriausiai planuoja surengti provokaciją įsibrovėlių užgrobtoje Zaporižios atominėje elektrinėje.

Tokią nuomonę „24 kanale“ išsakė rusų publicistas ir politologas Andrejus Piontkovskis.

Pasak eksperto, diktatorius nori perkelti kaltę dėl branduolinės provokacijos atominėje elektrinėje Ukrainai – tokie dalykai Rusijos Federacijai jau tapo tradiciniais.

„V. Putinas planuoja susprogdinti Zaporižios atominę elektrinę ir apkaltinti ukrainiečius. Pakartoti tą patį triuką kaip ir su karo belaisvių stovykla. Ir tą patį triuką, kuris atvedė jį į valdžią“, – sakė publicistas.

Jis visų pirma priminė, kad prieš savo valdymo pradžią V. Putinas organizavo gyvenamųjų pastatų bombardavimą, dėl ko kaltino čečėnus ir išprovokavo karą. A. Piontkovskis provokacijas ZAE vadina pačiu pavojingiausiu dalyku, kurio Kremlius gali griebtis dabar, todėl ragina diplomatus suaktyvinti veiksmus, kad TATENA atstovai būtų įleisti į gamyklą.

Kartu ekspertas branduolinio smūgio grėsmę vertina kaip žemą. Būtent nesugebėjimas to padaryti V. Putiną pastūmėja link provokacijų atominėse elektrinėse, mano A. Piontkovskis.

„Jo impotentinis įniršis, tai, kad neįmanoma nebaudžiamai surengti branduolinį smūgį Ukrainai ar Europai, jį gali pastūmėti tokiai provokacijai – surengti sprogimą ZAE, kaltinant dėl ​​to Ukrainą“, – komentuoja jis.

 

Rugpjūčio 5 d. Rusijos įsibrovėliai keturis kartus apšaudė Zaporižios AE. Visų pirma, jie pataikė į aukštos įtampos ryšio liniją, kuri buvo pažeista, viename iš maitinimo blokų suveikė avarinė apsauga. Dabar šis įrenginys iškraunamas ir atjungtas nuo elektros tinklo.

Užpuolikams apšaudžius Zaporižios atominę elektrinę, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino šalis įvesti griežtas sankcijas visai Rusijos branduolinei pramonei.

Vadovybė jau pradėjo kalbėti apie grėsmę, kad rusai sužlugdys atominę elektrinę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(5)
(15)

Komentarai ()