Generalinis štabas paaiškino, kodėl nepaisant katastrofiškų nesėkmių Šoigu ir Gerasimovas lieka savo pareigose  ()

Rusijoje dėl nesėkmių kare buvo pašalinta iki 40 % generolų ir karininkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant nesėkmių fronte, Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu vis dar eina savo pareigas. Tuo pat metu Rusijos Federacijoje buvo nušalinti 40 % generolų ir karininkų, dalyvavusių kare prieš Ukrainą.

Tai per instruktažą pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo Pagrindinio operatyvinio direktorato viršininko pavaduotojas Aleksejus Gromovas.

Rusijoje tęsiasi represijos prieš aukštesnius ir vyriausiuosius karininkus dėl nesėkmingų strateginių planų Ukrainoje. Anot Gromovo, Šoigu lieka eiti pareigas, kad nebūtų diskredituota karinė-politinė šalies vadovybė.

„Remiantis pranešimais, Rusijos gynybos ministras Šoigu ir Generalinio štabo viršininkas Gerasimovas lieka savo postuose vien tam, kad būtų išvengta aukščiausios karinės-politinės vadovybės diskreditavimo. Apie 30-40 % generolų ir karininkų, dalyvavusių planuojant „specialiąją operaciją“, yra nušalinti nuo pareigų ir yra tiriami“, – sakė A. Gromovas.

 

Jis pridūrė, kad atsižvelgiant į sprogimus Sakio ir Zjabrovkos aerodromuose (Baltarusija), tikimasi naujų personalo sprendimų dėl jų vadovavimo.

Prisiminkite, kad britų žvalgyba pranešė apie mažiausiai 10 Rusijos generolų likvidavimą Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: