[Žinios trumpai] Žlugo didysis Putino planas rugpjūčio mėnesiui  ()

Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius sakė, kad Rusijos invazija į Ukrainą „pradeda žlugti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas skaičiavo, kad Vakarų sąjungininkai pavargs remti Ukrainą iki rugpjūčio mėnesio, todėl per šį laikotarpį galės ją užimti.

Tai pareiškė Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Benas Wallace'as konferencijoje Kopenhagoje, praneša „The Guardian“.

B. Wallace'as teigė, kad Rusijos invazija į Ukrainą pradėjo žlugti, Vakarams pažadėjus toliau didinti finansinę ir karinę paramą Kyjivui. Todėl, kaip jis sakė, vargu ar V. Putinui pavyks okupuoti Ukrainą.

„Kol kas jiems nepasisekė ir vargu ar kada nors okupuos Ukrainą. Jų invazija sulėtėjo ir nuolat keitėsi iki tiek, kad iš tikrųjų jie susitelkę tik pietuose ir rytuose, labai labai toli nuo savo trijų dienų vadinamosios „specialiosios operacijos“, – sakė ministras.

Didžioji Britanija artimiausiomis savaitėmis prognozuoja reikšmingą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangą rytuose.

 

B. Wallace'as pastebėjo, kad rusai, vietoj planuotų trijų dienų, kovojo beveik šešis mėnesius ir patyrė didžiulius tiek įrangos, tiek personalo nuostolius.

„Prezidentas V. Putinas tikėjosi to, kad rugpjūtį, praėjus keliems mėnesiams (po invazijos pradžios – red.), mes visi pavargsime nuo konflikto ir tarptautinė bendruomenė skirstysis į skirtingas puses. Na, šiandien yra priešingas įrodymas“, – sake B. Wallace’as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: