[Žinios trumpai] Rusijoje kyla nauja isterija, siūlo skubiai pradėti karą su Latvija: paskelbtas planas „sukurti sausumos koridorių į Kaliningradą ir pasiimti Jūrmalą”  ()

Rusijos Federacijoje propagandistai pradėjo plėtoti Latvijos puolimo teoriją. Savo ruožtu, Ukraina pranašauja okupacinės šalies sunaikinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prokremliškuose „Telegram“ kanaluose rusai pradėjo akcentuoti temą, kaip pripažinti tam tikrą „rusakalbių piliečių tarybą“ Latvijoje veikiančia institucija, kuri vėliau galėtų „pasišaukti Rusiją į pagalbą“.

Kitaip tariant, išprotėję „sofos patriotai“ nori, kad Kremlius gautų pretekstą įsiveržti į Latviją: jie skelbia teorijas apie sausumos koridoriaus į Kaliningradą formavimą ir Jūrmalos užėmimą.

Į isteriją, kuri kursto Putino imperijos karinę agresiją, sureagavo „Telegram“ kanalas „Vertikalė “. Rusijos noras surengti karą su Latvija išvadintas fantazija, o pokalbiai ir grasinimai – bailumo apraiška. Leidinys akcentavo, kad Rusijos Federacija bijo kautis su NATO nare.

 

„Vertikalė“ išreiškė įsitikinimą, kad „sausumos koridoriaus pralaužimas į Kaliningradą“ baigsis bendru (kurį įvykdys NATO ir Ukrainos pajėgos) Rusijos sunaikinimu, kuris turėjo įvykti prieš šimtmetį.

Rusijos pyktį Latvija „užsitarnavo“ pripažinusi Rusijos Federaciją kaip terorizmą remiančia valstybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(1)
(116)

Komentarai ()