[Žinios trumpai] „Tai būtų didžiulis Ukrainos pralaimėjimas“ - kas laukia Ukrainos po Chersono  ()

Prezidentūros vadovo patarėjas Michailas Podoliakas mano, kad šiai dienai derybos būtų Ukrainos pralaimėjimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina dabar objektyviai neturi „motyvų“ derėtis su Rusija.

Tai interviu „Babeliui“ pareiškė Prezidentūros vadovo patarėjas Michailas Podoliakas.

„Derybos su Rusijos Federacija šiandien reikš tik vieną dalyką: Rusija laimėjo... Šiandien [derybos] būtų kaip Ukrainos pralaimėjimas, kaip Europos pralaimėjimas. Ir po to - visos pasaulinės saugumo ir vertybių sistemos griūtis. Bet kokios šiandienos derybos sukeltų civilizacinę katastrofą. Ar esate tam pasiruošę? Kaina, kurią Ukraina sumokėjo iki šiol ir dar moka, yra daug didesnė nei galimybė šiandien nutraukti ugnį“, – sakė Podoliakas, komentuodamas britų eksperto Timothy Asho nuomonę, kad taikos derybos gali būti atnaujintos maždaug 2022 m. lapkritį, jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos įgis strateginį pranašumą Chersono regione.

Anot Podoliako, jeigu taikos derybos vyktų šiandien, Ukraina neišspręstų nė vieno klausimo. Konkrečiai, naujos demarkacijos linijos su Rusija nustatymas Ukrainai reikš naujų „nusikalstamų anklavų“ nustatymą, kuriais, pasitelkdama propagandą, Rusijos Federacija naudojasi, kad vėliau pradėtų naują karą.

 

„Mes sulauksime karo su naujais motyvais, naujais vykdytojais per pusmetį ar metus. Jei gausime naują demarkacijos liniją, visas centras ir pietų Ukraina liks be žmonių ir griuvėsiuose. Niekas neinvestuos pinigų, negrįš į tuos namus, kurie stovi ant karo linijos - tai bus atidėtas karas. Sulauksime ekonomikos nuosmukio, socialinių santykių nuosmukio. Tai yra, šiandienos derybų procesas yra tai, ko norėjo Putinas - Ukrainos valstybingumo sunaikinimas, ne kitaip“, – įsitikinęs jis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: