[Žinios trumpai] Raudonasis kryžius susimovė visiškai: skelbiama, kas vyksta su „Azov“ belaisviais  ()

„Azov“ kovotojo žmona Jekaterina Prokopenko mano, kad Rusijoje buvo paslėptas ne tik jos vyras Denisas, bet ir visas „Azov“ vadovybės štabas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Azov“ vado Deniso Prokopenko žmona Jekaterina Prokopenko sakė, kad žino, kad jos vyras buvo išvežtas į Rusiją - šią informaciją ji gavo iš Rusijos žiniasklaidos.

Prokopenko pabrėžė neturinti kaip patvirtinti šią informaciją. Ji teigia, kad visas „Azov“ vadovybės štabas yra paslėptas Rusijoje. Jekaterina pažymėjo, kad Raudonasis Kryžius turės išsiaiškinti kalinio buvimo vietą ir su ja palaikyti ryšį, tačiau vilčių mažai. Prokopenko atkreipė dėmesį, kad Raudonasis Kryžius su kalinių artimaisiais susisiekė vos kelis kartus.

Mariupolio gynėjų vado žmona pridūrė, kad po teroristinio išpuolio Olenivkoje paaiškėjo, kad Raudonasis kryžius kalinių nestebi ir visiškai nesuteikia saugumo garantijų. Ji ragino reformuoti organizaciją, pažymėdama, kad ji yra „bevertė“.

Jekaterina Prokopenko stebėjosi, kodėl Raudonasis Kryžius neseka kalinių judėjimo iš vieno barako į kitą, ir net nepastebėjo, kad miesto pakraščiuose kasami kapai. „Azov“ vado žmona atkreipė dėmesį, kad reikia nepriklausomos organizacijos, kuri garantuotų kalinių saugumą, tačiau jos nėra.

 

Žiniasklaidos pašnekovė pridūrė, kad, jos turimais duomenimis, nuo karo pradžios, belaisvių apsikeitimuose, Raudonasis Kryžius buvo matytas tik kartą – išvykstant iš „Azovstal“.

(45)
(4)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: