[Žinios trumpai] JK tyčiojasi iš Kremliaus? Paprašė skrydžio leidimo žvalgybos lėktuvui virš Rusijos, Maskva apsiputojo, iš karto pasiuntė naikintuvą  ()

Maskva tvirtina, kad JK paprašė skrydžio leidimo žvalgybos lėktuvui RC-135 virš Rusijos, vadindama šį žingsnį „tyčine provokacija“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministerija antradienį pranešė, kad Londonas išsiuntė pranešimą, informuojantį apie planuojamą žvalgybinio lėktuvo RC-135 skrydį maršrutu, kuris iš dalies kerta Rusijos teritoriją.

JK Gynybos ministerijos šaltinis, kurį cituoja naujienų agentūra „Reuters“, paneigė, kad JK prašė leidimo skristi šnipinėjimo lėktuvu virš Rusijos.

Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad Rusijos oro pajėgoms buvo pavesta užkirsti kelią bet kokiems Rusijos oro erdvės pažeidimams.

„Už visas galimas šios tyčinės provokacijos pasekmes bus atsakinga tik britų pusė“, – sakoma ministerijos pranešime, nenurodant, kada ir kur buvo planuojamas britų skrydis.

 

Pirmadienį ministerija pranešė, kad Rusijos naikintuvas buvo pakeltas į orą perimti britų žvalgybinį lėktuvą RC-135, kuris kirto Rusijos sieną netoli Svyatoi Nos kyšulio tarp Barenco ir Baltosios jūrų.

Ministerija pranešė, kad naikintuvas MiG-31 įsibrovėlį „išstūmė“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(5)
(26)

Komentarai ()