[Žinios trumpai] Taivanas rodo jėgą – pristatė geriausią savo naikintuvą: koks tai naujas ginklas palyginus su Kinijos 5-osios kartos J-20 (Video)  ()

Reaguodamas į Pekino oro pratybas Taivano sąsiauryje, Taivanas trečiadienį pristatė pažangiausią savo reaktyvinį lėktuvą F-16V, vykdantį savo pratybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kinijos komunistinių pajėgų neseniai vykusių karinių pratybų grėsmės akivaizdoje išlikome budrūs, kurdami „mūšio laukų visur ir bet kada“ koncepciją siekdami užtikrinti nacionalinį saugumą“, – sakoma Taivano oro pajėgų pranešime.

Pasak pajėgų, šeši JAV pagaminti F-16V, įskaitant du ginkluotus raketomis, vėlų trečiadienio vakarą vietos laiku pakilo į mokymo misiją iš Haulien oro pajėgų bazės. Taivanas pirmą kartą šiuos lėktuvus dislokavo lapkritį.

Taivano pratybos yra atsakas į Kinijos oro grėsmes po kelias savaites trukusių pratybų vidurinėje zonoje, skiriančioje žemyninę Kiniją nuo salos. Liaudies išlaisvinimo armija (PLA) surengė daugybę oro misijų po to, kai Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi šį mėnesį lankėsi Taivane.

 

„Pasinaudosime šia galimybe išbandyti visus įprastus mokymus ir patobulinti dabartinius metodus bei padidinti mūsų kovos efektyvumą“, – sakė Taivano gynybos ministerijos atstovas Sun Li-fang.

Taipėjus apkaltino Pekiną pasinaudojus Pelosi kelione, kad įteisintų neseniai vykusias pratybas, kuriose dalyvavo Kinijos naikintuvai, kurie galėjo būti panaudoti invazijai į Taivano oro erdvę.

 

Galingiausi Kinijos naikintuvai yra 5-osios kartos J- 20. Nors 2021 m. birželį Pekinas dislokavo 150 savo stipriausių reaktyvinių lėktuvų, pastarosiose pratybose buvo panaudota 16 naikintuvų Su-30 ir 11 kitų reaktyvinių lėktuvų.

Palyginkime geriausius Kinijos ir Taivano naikintuvus:

Greitis ir kuras

Taivano F-16V (Viper) gali skristi net 2400 km/h greičiu, aplenkdami net Kinijos J-20, kurio maksimalus greitis yra 2125 km/h.

Pasak Taivano oro pajėgų, salos naikintuvai taip pat turi šiek tiek didesnį skrydžio diapazoną – gali nuskristi daugiau nei 3220 km, kol jiems reikia sustoti papildyti degalų. Aviacijos svetainė „Executive Flyers“ rodo, kad J-20 gali nuskirsti iki 3220 km.

 

Kalbant apie degalų talpą, F-16V gabena žymiai mažiau degalų, kurių talpa yra 5 443 kilogramai, įskaitant du išorinius bakus, palyginti su 25 000 kilogramų J-20 degalų bakais.

Dydis

 

Taivano JAV pagaminti reaktyviniai lėktuvai yra šiek tiek mažesni nei PLA naikintuvai, todėl jie gali būti manevringesni ore. F-16V ilgis yra 14,8 metro, o aukštis - 4,8 metro. Kinijos J-20 vidutiniškai yra 20,4 metro ilgio ir 4,45 metro aukščio.

Taivano lėktuvų sparnų plotis taip pat yra mažesnis – 9,8 metro, palyginti su maždaug 13 metrų Pekino lėktuvų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)

Komentarai ()