„Karas Ukrainoje niekam Europoje nepakenkė“: Medvedevas prašo atnaujinti prekybą su Rusija  (1)

Iš Rusijos Federacijos pasitraukus Europos įmonėms, šalyje itin stinga kokybiškų prekių, tačiau D. Medvedevas sako, kad „tuščios lentynos šaldytuvuose“ yra europiečių namuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas kalbėjo apie tendenciją, kad vis daugiau ES šalių praneša apie bet kokių ryšių su Rusijos Federacija nutraukimą. Apie tai jis rašė savo „Telegram“ kanale.

Rusijos pareigūnas įprasta maniera pakomentavo tokį „vargšų baltus“, „pasiutusių lenkų“ ir „į NATO bėgančių suomių“ konkurenciją kuo pikčiau kalbėti apie norą atsiskirti nuo Rusijos Federacijos.

Jis atkreipė dėmesį į draudimą išduoti vizas rusams kai kuriose ES šalyse ir Rusijos kultūros – muzikos, literatūros ir tapybos – atsisakymą. Kartu jis tvirtina, kad daugiau nei pusė ES gyventojų tariamai siekia atnaujinti ankstesnius santykius su Rusijos Federacija, kad vietinėse katilinėse tekėtų rusiška energija, kad turistai iš Rusijos Federacijos lankytųsi Europos šalių muziejuose, o savo ruožtu europietiškos prekės būtų parduodamos Rusijos rinkoje.

Grįsdamas savo žodžius, jis cituoja kai kurių „nuomonės apklausų“ rezultatus.

Medvedevas taip pat sakė, kad europiečiai yra pasirengę nepatogumams dėl Ukrainos, ir citavo Orwellą, pavadindamas šaltį baterijose Europos solidarumo šiluma.

Buvusio Rusijos Federacijos prezidento teigimu, europiečiai yra pasirengę taupyti pinigus, kad nubaustų tolimą „tankiąją Rusiją“, kuri savo „operacija Ukrainoje“ nepakenkė nė vienam ES piliečiui.

Sprendžiant iš įrašo turinio, Europos įmonėms pasitraukus iš Rusijos Federacijos, šalyje itin stinga kokybiškų prekių, tačiau D. Medvedevas kažkodėl paminėjo „tuščias lentynas šaldytuvuose“ europiečių namuose.

 

„Žinoma, mes norime taikaus bendradarbiavimo, prekybos, mainų ir kitų dalykų. Mes nuo nieko nesislepiame, palaikome bet kokius protingus pasiūlymus“, – tvirtina D. Medvedevas, pagal kurį Europos žmonės turėtų paraginti savo šalių vadovus atsakyti už šaltį savo namuose.

Prisiminkite, kad, anot buvusio Rusijos Federacijos prezidento, Ukraina gali išnykti iš pasaulio žemėlapio, o Joe Bideną pavadino „keistu demencija sergančiu seneliu“, kuris kitą šalį myli labiau nei savo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(48)
(-44)

Komentarai (1)