[Žinios trumpai] „Pagauti nepagaunamą“ – Rusija jau prarado tris HIMARS medžiotojus, SBU skelbia dar vieną pergalę (Foto)  ()

Rusijos Federacija aktyviai bando sunaikinti bent vieną amerikiečių raketų sistemą Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-26 [Žinios trumpai] „Pagauti nepagaunamą“ – Rusija jau prarado tris HIMARS medžiotojus, SBU skelbia dar vieną pergalę (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antrą kartą šią savaitę Ukrainos saugumo tarnyba praneša apie sėkmingą darbą sulaikant raketų sistemų HIMARS „medžiotojus“ Ukrainoje.

Rugpjūčio 24 d. Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pranešė, kad Mykolaivo srityje buvo sulaikytas Rusijos Federacijos Ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo (GRU) vyriausiojo direktorato agentas. Prasidėjus plataus masto invazijai, jį užverbavo vienas iš Rusijos karinės žvalgybos darbuotojų.

Išdavikas rinko duomenis apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dislokavimą, judėjimą ir ginkluotę pietų kryptimi, pagrindinė agento užduotis buvo surasti ir perduoti Rusijos okupantams duomenis apie raketų sistemų HIMARS kovines pozicijas.

Tuo pat metu kiek anksčiau, rugpjūčio 22 d., Ukrainos saugumo tarnyba pranešė, kad Donecko srities priešakinėse zonose buvo sulaikyti du raketų smūgių informatoriai-koreguotojai. Jie taip pat turėjo pateikti priešui duomenis apie HIMARS kovines pozicijas.

 

Šie informatoriai taip pat rinko duomenis apie vietos ypatingos svarbos infrastruktūros objektus: pažymima, kad remiantis šių derintojų informacija, okupantai apšaudė Selydove miesto vandens paėmimo sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(1)
(66)

Komentarai ()