[Žinios trumpai] Vokietijos URM pareiškimas sukėlė skandalą: skelbia apie „žiaurią realybę“, viešai suabejojo Ukrainos galimybe laimėti karą  (1)

Berlynas pažadėjo padaryti viską, kas įmanoma, kad Kyjivas laimėtų, tačiau dėl ginklų trūkumo Bundesvere Vokietijos ginklų tiekimas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms yra ant „plonos linijos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio reikalų ministrė Annalena Burbock sakė nežinanti, ar Ukraina gali laimėti karą su Rusija. Anot jos, tai „žiauri realybė“, tačiau ji pažymėjo, kad Vokietija padarys viską, kas įmanoma, kad Kyjivas laimėtų. Tai ministrė sakė interviu metu Vokietijos kanalui ZDF.

A. Burbock pridūrė, kad Ukraina už savo laisvę ir Europos taikos tvarką kovoja šešis mėnesius.

Vokietijos užsienio reikalų ministerijos vadovė pažymėjo, kad šalies ginklų tiekimas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms yra ant „plonos linijos“. Anot jos, vokiečiai jaučia savo ginkluotųjų pajėgų deficitą.

„Tolimesnis ginklų pristatymas iš Vokietijos nebus lengvas uždavinys. Priežastis – nepakankama mūsų pačių karinė įranga. Deja, mūsų padėtis yra tokia, kad absoliučiai trūksta savų atsargų“, – sakė ji.

Annalena Burbock teigė, kad dėl problemų, susijusių su ginklų atsargomis Bundesvere, Vokietijos karinė pramonė buvo priversta specialiai juos gaminti Ukrainai.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė taip pat neatmeta, kad karas Ukrainoje tęsis ir 2023 m., todėl Kyjivui šį rudenį reikės papildomų ginklų tiekimo.

Ministerijos vadovė pareiškė, kad Vladimiro Putino „beprotiškas planas“ užgrobti Ukrainą ir po pusmečio nuversti vyriausybę žlugo. Tačiau ji mano, kad derybos su Rusija dėl karo pabaigos neturi prasmės. A. Burbock pridūrė, kad iki vasario 24 d. „buvo padaryta viskas, kad diplomatiškai būtų išvengta karo“.

 

Rugpjūčio 23 dieną Vokietijos gynybos ministerija paskelbė, kad Bundesveras nebegalės tiekti ginklų Ukrainai. Ministerija mano, kad tolesnis ginklų tiekimas iš šalies ginkluotųjų pajėgų atsargų susilpnins jos kariuomenę.

Visgi Annalena Burbock sakė, kad artimiausiomis savaitėmis Berlynas Kyjivui perduos naujas oro gynybos sistemas „Iris-T“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(17)
(-9)

Komentarai (1)