[Žinios trumpai] Rimtas incidentas Arabijos įlankoje – Iranas bandė pavogti karinį JAV laivą, skelbiama amerikiečių reakcija (Video)  ()

„Saildrone Explorer“ naudoja JAV karinio jūrų laivyno 5-asis laivynas žvalgybos duomenims rinkti. JAV pavadino Irano laivo veiksmus neprofesionaliais ir destabilizuojančiais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-31 [Žinios trumpai] Rimtas incidentas Arabijos įlankoje – Iranas bandė pavogti karinį JAV laivą, skelbiama amerikiečių reakcija (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano laivyno Islamo revoliucinės gvardijos korpusas bandė užgrobti amerikiečių nepilotuojamą antvandeninį laivą jį vilkdamas. Tai pranešė JAV karinio jūrų laivyno spaudos tarnyba.

Rugpjūčio 29 d., apie 23.00 val., įvyko incidentas – Irano karinio jūrų laivyno laivas traukė ir bandė pavogti nepilotuojamą antvandeninį laivą „Saildrone Explorer“. Siekiant užkirsti kelią bandymui užgrobti laivą, buvo išsiųstas amerikiečių patrulinis kateris „Thunderbolt II“ ir 26-osios sraigtasparnių jūrų kovos eskadrono atakos sraigtasparnis MH-60S „Sea Hawk“.

Anot „The War Zone“, 5-ojo laivyno ir karinio jūrų laivyno kovinių lėktuvų būstinė yra Bahreine, tačiau jie taip pat veikia už Persijos įlankos ribų.

Irano laivas, pasirodęs šalia JAV karinio jūrų laivyno laivo ir sraigtasparnio, atkabino kabelį ir skubiai paliko teritoriją.

 

„Irano veiksmai buvo siaubingi, nepagrįsti ir nesuderinami su profesionalių jūrų pajėgų elgesiu. JAV karinis jūrų laivynas išlieka budrus ir toliau veiks visur, kur leis tarptautinė teisė, skatindama taisyklėmis pagrįstą tarptautinę tvarką visame regione “, – sakė JAV karinio jūrų laivyno centrinės vadovybės ir JAV 5-ojo laivyno vadas viceadmirolas Bradas Cooperis.

 

JAV teigė, kad Iranas demonstruoja neprofesionalumą ir destabilizuojantį vaidmenį Artimuosiuose Rytuose.

Dronas „Saildrone Explorer“ yra maitinamas saulės baterijomis. Jį valdo 5-asis JAV karinio jūrų laivyno laivynas. 2021 metais jis buvo išsiųstas į pirmąją misiją Arabos įlankoje šiaurinėje Raudonosios jūros dalyje. Misija skirta didinti informuotumą apie jūrų sritį, derinant jutiklius ir nepilotuojamas technologijas, kad būtų galima rinkti žvalgybos informaciją.

Manoma, kad vadovybė pastebėjo neįprastą laivo judėjimą, kuris leido jiems sureaguoti į bandymą pavogti „Saildrone“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()