Ukrainos žvalgyba skelbia, kad Maskvoje ir Sankt Peterburge rengiama masinė slapta mobilizacija siekiant sustiprinti Krymo apsaugą  ()

Ukrainos žvalgybos duomenimis, didžiausiuose Rusijos miestuose Maskvoje ir Sankt Peterburge planuojama surengti masinę mobilizaciją okupuoto Krymo pusiasalio apsaugai sustiprinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Kaip tapo žinoma, net Maskvos ir Leningrado sričių, įskaitant Maskvą ir Sankt Peterburgą, kariniai komisariatai gavo nurodymus dėl masinio vietos gyventojų šaukimo“, – teigiama pranešime.

Visų pirma per slaptą mobilizaciją pašaukti „maskviečiai“ ir „peterburgiečiai“ papildys Kryme dislokus karinius dalinius.

Be to, siekiant papildyti Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinius dalinius, dislokuotus laikinai okupuotoje Krymo autonominės respublikos teritorijoje, ir sustiprinti Krymo pusiasalio gynybą, Pietų karinės apygardos vado, armijos generolo Aleksandro Dvornikovo (vadinamojo „Sirijos mėsininko“) sprendimu nuspręsta siųsti 1 200 šauktinių.

„Kadangi laikinai okupuotoje Krymo teritorijoje kol kas nevyksta jokių karinių operacijų, šiems kariams nesiūloma pasirašyti sutarties, o tai gali reikšti išlaidų taupymą ir nenorą mokėti visų Rusijos Federacijos teisės aktais nustatytų išmokų.

1 200 šauktinių tarnaus ir žus nuo Ukrainos karių smūgių ir nuo „partizanų“ rankų už šauktinio atlyginimą, o tai sudaro apie 5 tūkst. rublių (apie 83 eurus). Rusijos valstybės lėšų bus sutaupyta ir dėl kompensacijų nemokėjimo karių žūties atveju, nes Rusija neigia šauktinių dalyvavimą karo veiksmuose“, – pažymėjo žvalgyba.

 

Naujienų agentūra UNIAN primena, kad 2014 m. pavasarį Rusijos Federacija neteisėtai aneksavo Ukrainos pusiasalį Krymą. Ankstyvą 2022 m. vasario 24 d. rytą Rusijos kariai įvykdė plataus masto invaziją į Ukrainos žemyninę dalį, visų pirma iš okupuoto pusiasalio teritorijos.

Vasaros pabaigoje Kryme griaudėjo sprogimai Rusijos kariniuose objektuose. Pranešama, kad buvo sunaikinti okupantų lėktuvai, išskridę bombarduoti Ukrainos žemyninės dalies.

Parengta pagal UNIAN inf.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(5)
(3)

Komentarai ()