[Žinios trumpai] Mirtinai pavojingas JAV bombonešis B-2 „Spirit“ tapo nematomas Rusijos oro gynybai – kaip tai buvo pasiekta?  ()

Bombonešio B-2 nesugebės aptikti net aukštųjų technologijų oro gynybos sistemos. Tai praneša žiniasklaida nationalinterest.org.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slaptas (stealth) orlaivis gaus saugesnį aukšto dažnio radijo ryšį, naują kompiuterio procesorių, kuris yra 1000 kartų greitesnis už ankstesnės kartos lustą, ir branduolinės bombos B-61 atnaujinimus.

Pastaraisiais metais JAV oro pajėgos padarė pažangą atnaujindamos B-2, pridėdamos jutiklius, žinomus kaip gynybos valdymo sistema.

Nauji jutikliai leidžia B-2 orlaiviui aptikti priešo oro gynybą ir jos išvengti. Tai labai svarbu, nes naujos kartos Rusijos oro gynybos sistemos gali sekti slaptus orlaivius. Bent jau taip tvirtina Rusijos žiniasklaida, nors neaišku, ar yra tokių teiginių patvirtinimo.

Tačiau į Rusijos oro gynybos sistemas reikėtų žiūrėti rimtai, nes jose yra didesni nuotoliai ir didelės spartos skaitmeniniai procesoriai, skirti oro gynybos sistemai sujungti, dalytis taikinio sekimo duomenimis ir užtikrinti nuolatinę aprėptį.

 

Kol kas neaišku, kiek laiko B-2 gali likti nepastebėtas, tačiau imamasi priemonių, kad bombonešis galėtų konkuruoti su technologiškai pažangiu priešu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(2)
(29)

Komentarai ()