[Žinios trumpai] Naujas trofėjus šokiravo ukrainiečius: pavyko perimti tris Stalino laikų patrankas, naudotas dar Korėjos kare  (1)

Oficialiai KS-19 jau nebenaudojamas Rusijos armijoje, tačiau dėl problemų, susijusių su artilerijos trūkumu, agresorius vėl jas pradėjo naudoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė Charkivo srityje kaunasi naudodama Stalino laikų priešlėktuvinius pabūklus KS-19. Apie tai praneša „Defense Express“.

Vykdant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo veiksmus, buvo paimti kiti Rusijos armijos trofėjai. Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė šarvuotį MT-LB su priešlėktuviniu pabūklu ZU-23-2 ir trimis priešlėktuviniais pabūklais KS-19.

KS-19 kalibras yra 100 mm. Tai seni ginklai, pagaminti 1948–1957 m. Per šį laiką jų buvo pagaminta apie 10 tūkst. vienetų.

Senutėliai ginklai naudoti dar Korėjos karo metu 1950–1953 m. ir Vietnamo karo metu.

Pagrindinės KS-19 charakteristikos:

  • šaudymo nuotolis – iki 21 km;
  • šaudymo nuotolis į oro taikinius - iki 15 km;
  • ugnies greitis – 15 šūvių per minutę.

SSRS kariuomenė KS-19 naudojo iki devintojo dešimtmečio, dabar šis ginklas daugiausia naudojamas „egzotiškose“ šalyse, tokiose kaip Kambodža, Gvinėja ar Šiaurės Korėja ir kitose.

 

Oficialiai Rusijos kariuomenė tokius ginklus jau nurašiusi į rezervą. KS-19 yra tik sukarintuose „Rošidrometo“ daliniuose – tai Rusijos hidrometeorologijos tarnyba.

Publikacijoje nurodoma, kad tokių senų ginklų buvimas kariuomenėje gali reikšti rimtas priešo artilerijos problemas. Rusijos Federacijos ginkluotosiose pajėgose padėtis gali būti itin sudėtinga dėl didelio ginklų vamzdžių susidėvėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(3)
(39)

Komentarai (1)