Nufilmuota orkų belaisvių apklausa - stipri Ukrainos kario kalba atėmė žadą: kiekvienam įrodė, kad okupantai yra nusikaltėliai ir žudikai (Video)  (1)

Rugsėjo 8 dieną internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas Charkivo srityje įvykęs Ukrainos kariuomenės ir Rusijos įsibrovėlių pokalbis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paimti į nelaisvę Putino armijos kariai patvirtino, kad yra iš Rusijos. Vienam iš jų 19 metų, dviem – po 20 metų, gimę Brianske ir Kaliningrade. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai įsibrovėliams uždavė daugybę juos gluminančių klausimų.

Pagrindinis klausimas buvo  paprastas ir konkretus:

„Kodėl čia atvažiavote? Ar turite tėvus? Mes čia gyvenome normaliai, kol jūsų nebuvo. Mano tėvas mirė prieš mėnesį dėl šio karo", – sakė vienas iš Ukrainos karių.

Į Ukrainą įsiveržusių priešų smegenis bandęs „išvalyti“ Ukrainos karys pasakojo, kad prieš 10-15 metų Rusijoje turėjo daug draugų, o dabar jų nebėra. Belaisviams jis pasakė, kad kariauti nenori, jo svajonė – auginti vaikus su žmona ir mokyti mokykloje.

 

Kitas Ukrainos gynėjas privertė belaisvį nuleisti akis.

„Esu tikras doneckietis, kilęs iš Severodonecko, nori, parodysiu kur aš priregistruotas? Iš Severodonecko išvykau į Kijevą, kai jūs atvykote į Donecko sritį. Kur man eiti toliau?" – paklausė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas.

Tada belaisviai buvo patalpinti rūsyje, pažadėjus, kad jie bus iškeisti, ir patarus pasakyti tiesą apie karą Rusijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(138)
(12)
(126)

Komentarai (1)