[Žinios trumpai] Putinas per savaitę Rusijoje patiria antrą sukilimą – šįkart maištauja Maskva, kuri reikalauja jo atsistatydinimo  (2)

Maskvos savivaldybė šią savaitę tapo antrąja Rusijos vietos valdžia, kuri reikalauja Vladimiro Putino atsistatydinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lomonosovskio rajono savivaldybės tarybos deputatų Putinui adresuotame laiške, Putino invazija į Ukrainą tiesiogiai neminima, tačiau kalbama apie tai, kaip Rusija dabar pasaulyje tapo „nekenčiama“, o „agresija“ grąžino šalį į Šaltojo karo erą“.

Laiške taip pat buvo aštriai kritikuojamas V. Putino prezidentavimo laikotarpis:

„Šalyse, kuriose nuolat keičiasi valdžia, žmonės vidutiniškai gyvena geriau ir ilgiau nei tose, kuriose lyderis valdžioje pasilieka dešimtmečius“, – rašoma pranešime.

Laiške toliau rašoma, kad per pirmąją Putino kadenciją ir dalį antrosios kadencijos buvo įvykdytos „geros reformos“, tačiau po to „kažkaip viskas susiklostė ne taip“. Užsimenama apie Rusijos protų nutekėjimą, nepakankamai padidėjusį minimalų atlyginimą ir BVP, o „žadėto stabilumo nesimato“.

„Jūsų ir jūsų pavaldinių vartojama retorika ilgą laiką buvo persmelkta netolerancijos ir agresijos, o tai galiausiai veiksmingai sugrąžino mūsų šalį į Šaltojo karo erą“, – sakoma laiške.

„Rusijos vėl imta bijoti ir nekęsti, mes vėl grasiname visam pasauliui branduoliniais ginklais“, – priduriama laiške. „Prašome jus atsistatydinti iš pareigų dėl to, kad jūsų pažiūros, jūsų valdymo modelis yra beviltiškai pasenę ir trukdo vystytis Rusijai bei jos žmogiškajam potencialui“.

 

Taip įžūliai kritikuojant Putiną kyla nemaža rizika, nes tai gali baigtis įkalinimu ar dar blogiau. Sankt Peterburgo policija pareiškė pateiksianti kaltinimus Smolninsko rajono tarybos įstatymų leidėjams, kai šie paragino prezidentą apkaltinti išdavyste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(330)
(5)
(325)

Komentarai (2)