[Žinios trumpai] Pats Elonas Muskas prabilo apie didelę Trečiojo pasaulinio karo grėsmę: kas vyksta?  ()

Naujiena, kuri atrodo keistesnė už fantastiką: „SpaceX“ ir „Tesla“ generalinio direktoriaus Elono Musko išsiųsta galimai iš konteksto ištraukta tekstinė žinutė, kurioje gyvybingasis milijardierius teigia, kad dėl „Trečiojo pasaulinio karo“ galimybės persvarstė savo sandorį dėl „Twitter“ pirkimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Wall Street Journal“, E. Muskas šį komentarą išsakė vienam iš savo „Morgan Stanley“ kreditorių gegužės pradžioje – praėjus vos dviem savaitėms po to, kai susitarė pirkti „Twitter“ už 44 mlrd. JAV dolerių.

Pasibaigus žodiniams argumentams „Twitter“ ieškinyje dėl sutarties pažeidimo prieš E. Muską, abiejų pusių teisininkai atskleidė sukrečiančių įrodymų, įskaitant tai, kad E. Muskas palaikė ryšius su aukšto rango informatoriumi, ir kad jis nerimavo dėl prasidėjusio pasaulinio karo.

„Sulėtinkime tempą vos keliomis dienomis. Rytoj Putino kalba tikrai svarbi“, – rašė „SpaceX“ ir „Tesla“ vadovas „Morgan Stanley“ pasaulinės technologijų investicinės bankininkystės padalinio vadovui Michaelui Grimesui pagal komentarus, kuriuos garsiai perskaitė „Twitter“ teisininkas Billas Savittas. „Nebus prasmės pirkti „Twitter“, jei žengsime į Trečiąjį pasaulinį karą“.

E. Musko advokatas Alexas Spiro teigė, kad tekstas buvo ištrauktas iš konteksto, ir sakė, kad visas jo kliento ir „Morgan Stanley“ vadovo susirašinėjimas bus įtrauktas į teismo bylą kitą savaitę. A. Spiro „Twitter“ advokato perskaitytą Musko tekstą pavadino „visiška nesąmone“.

Ataskaitoje „Insider“ taip pat aprašomas Musko gynybos ir „Twitter“ advokatų susirašinėjimas, kuriame „Twitter“ teigė, kad „Tesla“ vadovas norėjo pasitraukti iš sandorio tik dėl asmeninių finansinių priežasčių.

 

Savo ruožtu Musko advokatai teigė, kad jų klientas persigalvojo dėl sandorio po pokalbio su buvusiu „Twitter“ saugumo vadovu Peiteriu „Mudge“ Zatko, kuris teigė, kad socialinės žiniasklaidos bendrovėje buvo didelių privatumo problemų ir kad E. Muską dėl jų suklaidino jos vadovybė.

„[Twitter] teorija apie tai, kas iš tikrųjų įvyko, – sakė Spiro, – nėra tai, kas iš tikrųjų įvyko“.

Tai, ar Zatko teiginiai gali būti panaudoti Musko priešieškinyje, dabar priklauso nuo teisėjo – ir galima tikėti, kad nuo šiol bus tik karščiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(4)
(0)

Komentarai ()