[Žinios trumpai] Maskva rado kuo „pakeisti“ žlugusį dujotiekį „Nord Stream 2“ – gręžiasi į kitą pasaulio pusę  (14)

Maskva paskelbė, kad „Nord Stream 2“ bus „pakeistas“ alternatyviu dujotiekiu į Kiniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Power of Siberia 2“ („Sibiro galia 2“), apie ką Maskva ir Pekinas jau keletą metų diskutavo, užims „Nord Stream 2“ vietą, ketvirtadienį pareiškė Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas.

„Nord Stream 2“ yra siūlomas maršrutas Rusijos dujoms tiekti į Europą, ypač Vokietiją. Prieštaringai vertinamo dujotiekio statyba buvo baigta 2021 metų rugsėjį, tačiau jo sertifikavimas buvo sustabdytas Rusijai įsiveržus į Ukrainą.

Kalbėdamas per Rusijos valstybinę televiziją, Novakas buvo paklaustas, ar Azijos dujotiekis galėtų pakeisti savo atitikmenį Europoje pagal Rusijos energetikos strategiją – jis atsakė „taip“.

Anksčiau ministras nurodė, kad Rusija ir Kinija netrukus pasirašys susitarimą dėl „50 milijardų kubinių metrų dujų“ per metus pristatymo siūlomu dujotiekiu „Power of Sibiria 2“.

 

Šis tūris atitinka beveik didžiausią „Nord Stream 1“ pajėgumą – iš viso 55 mlrd. m³, kuris buvo uždarytas nuo rugsėjo.

 

Per „Nord Stream 1“, jungiantį Rusiją ir Vokietiją, anksčiau buvo tiekiama maždaug trečdalis Rusijos tiekiamų dujų į Europos Sąjungą.

„Power of Siberia 2“ aprūpins energijos ištroškusią Kinijos ekonomiką per Mongoliją iš Vakarų Rusijos. Statybos darbai turėtų prasidėti 2024 m. Tai yra „Gazprom“ valdomo „Power of Sibiro 1“ dujotiekio, besitęsiančio nuo Rytų Sibiro iki šiaurinės Kinijos, įpėdinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(20)
(-11)

Komentarai (14)