[Žinios trumpai] Rusų kareivis pasidavė Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, atvykęs tanku!  (3)

Anot karo belaisvių koordinavimo štabo atstovo Andriaus Jusovo, Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariai su technika pasiduoda ištisomis divizijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vykdydami sėkmingą kontrpuolimą Charkivo srityje, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai užgrobė daug priešo technikos, amunicijos ir paėmė į nelaisvę dešimtis rusų karių. Kai kurie iš jų nusprendė pasiduoti patys, o vienas atvyko pasiduoti tanku. Apie tai „24 kanalo“ eteryje pasakojo Karo belaisvių koordinavimo štabo atstovas Andrijus Jusovas.

Anot jo, Rusijos kariškiai pasidavė masiškai, kartais net ištisi daliniai ir kartu su technika. Buvo ir tokių, kurie buvo sugauti per karo veiksmus.

Taigi, dabar mainų fondas buvo papildytas Rusijos kariuomenės personalu ir „Wagner“ PMC atstovais bei priverstinai mobilizuotais vadinamųjų „DLR“ ir „LLR“ vietiniais gyventojais. Tarp „vagnerių“ buvo daug kalinių, kurie agitavo už dalyvavimą kare Ukrainoje.

Kalbėdamas apie ORDLO atstovus Jusovas pažymėjo, kad dauguma jų buvo mobilizuoti priverstinai, jų moralinė ir psichologinė būklė iš pradžių buvo apgailėtina, o dabar tik pablogėjo.

 

„Tai gana marga publika, kurią Ukraina yra pasirengusi iškeisti pagal tarptautinės teisės normas, Ženevos konvenciją, kad sugrąžintų savo gynėjus iš nelaisvės“, – sakė Jusovas.

Tačiau, anot jo, ne visi karo belaisviai nori grįžti į Rusiją. Tai daugiausia taikoma ORDLO atstovams.

Tokie atsisakymai bus nagrinėjami atskirai. Tačiau už padarytus nusikaltimus atsakys visi, patikino Jusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(190)
(4)
(186)

Komentarai (3)