[Žinios trumpai] Ukrainos astronomai skelbia apie itin keistus NSO virš Kyjivo – jie greitesni net už balistinę raketą ir tai ne gamtos reiškiniai  ()

Pagrindinės Ukrainos observatorijos darbuotojai paskelbė ataskaitą apie neatpažintus skraidančius objektus virš Kyjivo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naudodami specialiai sukalibruotas kameras dviejose meteorologijos stotyse Kyjive ir Vinarovkos kaime, esančiame už 120 km nuo sostinės, Ukrainos astronomai stebėjo dešimtis judančių objektų, kurių „negalima apibrėžti kaip gamtos reiškinių“.

Tyrėjai savo NSO stebėjimus suskirstė į dvi kategorijas – „kosminius“ ir „fantominius“ objektus. Kosminiai –  šviesūs, ryškesni už dangų objektai, pavadinti paukščių vardais – „čiurlys“, „sakalas“ ir „erelis“. Fantominiai –  tamsūs, „visiškai juodi“ objektai, kurių plotis yra 3-12 metrų, galintys skrieti iki 53 000 km per valandą greičiu. Palyginimui, tarpžemyninė balistinė raketa gali pasiekti iki 24 000 km per valandą greitį.

Tikėtina, kad kai kurie ataskaitoje aprašyti NSO gali būti susiję su užsienio karinėmis technologijomis. Remiantis JAV Nacionalinės žvalgybos biuro 2021 metų ataskaita, bent jau kai kurie NSO galėtų būti Kinijos ar Rusijos diegiamos technologijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(20)
(11)

Komentarai ()