Vartotojai jau gali parsisiųsti pirmąjį didelį „Windows 11“ 2022 atnaujinimą  ()

Vakar vakare „Microsoft" paskelbė apie „Windows 11 2022" atnaujinimą – pirmąjį didelį „Windows 11” atnaujinimą nuo praėjusių metų, kai ši operacinė sistema buvo pristatyta visuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius kelerius metus mūsų gyvenimo, darbo ir mokymosi būdai pasikeitė iš esmės, o asmeninis kompiuteris kasdienėje veikloje atlieka vis svarbesnį vaidmenį. Galimybės internetu organizuoti susitikimus, atlikti kasdienes užduotis ar žaisti, kurių neturėjome anksčiau, buvo sukurtos iš didelio poreikio, o dabar dėl savo patogumo ir efektyvumo naudojamos vis plačiau. Susiformavo ir prigijo nauji mūsų įpročiai, asmeniniai kompiuteriai susiejo mus emociškai labiau nei bet kada anksčiau.

Kita vertus, spartus perėjimas prie lankstesnio darbo ir gyvenimo stiliaus smarkiai padidino grėsmių skaičių tiek privačių vartotojų, tiek įmonių saugumui – kas sekundę pasaulyje įvyksta 921 slaptažodžių „nulaužimo“ ataka.

Pernai pristatydama naująja operacinę sistemą „Windows 11", bendrovė „Microsoft" suteikė asmeniniams kompiuteriams tarsi naują gyvenimą, kad „Windows“ taptų geriausia terpe bendrauti, kurti ir pramogauti.

„Windows 11 2022" atnaujinime „Microsoft" daugiausia dėmesio skyrė naujovėms keliose pagrindinėse srityse ir siekė:

  • Padaryti taip, kad asmeniniu kompiuteriu būtų paprasčiau ir saugiau naudotis visiems. Atsižvelgiant į žmonių poreikius ir siekiant taupyti jų laiką, į naująją operacinės sistemos versiją įtraukti pradžios meniu atnaujinimai, sukurta tikslesnė paieška, greitieji nustatymai, valdiklių lentos patobulinimai ir kt.
    • Sukurtos naujos prieigos funkcijos. „System Wide live captions" operacinėje sistemoje „Windows 11" leidžia automatiškai generuoti antraštes iš bet kurio garsinio turinio, o balso prieiga „Voice Access" suteikia galimybę valdyti kompiuterį ir kurti tekstą tik balsu. Funkcionalumas „Natural Voices for Narrator" tiksliau atpažįsta  natūralią žmogaus kalbą, todėl sukuriamas maloniau skambantis garsas, kuris padeda skaityti ar naršyti internete.
  • Suteikti galimybių žmonėms dirbti produktyviau. „Windows 11 2022" atnaujinimas, kuriame patobulintas momentinių vaizdų „Snap" išdėstymas, sukurtos naujosios „Focus" sesijos, nuo šiol patogiau naudotis opcija „Netrukdyti";   taip pat optimizuoti kompiuterio ir akumuliatoriaus našumai leidžia vartotojams užduotis atlikti efektyviau.
  • Padaryti „Windows" geriausia vieta bendrauti, kurti ir žaisti. „Windows 11 2022" atnaujinime esanti „Windows Studio Effects" patobulins vaizdo ir garso skambučius, o „Microsoft Store" atnaujinimai pagerins vartotojų patirtį naudojantis programėlių parduotuve. Atnaujintoje operacinės sistemos versijoje taip pat buvo sukurtos papildomos žaidimų funkcijos ir įdiegtos kitos naujovės.
    • Dabartinis atnaujinimas pagerins „Microsoft Store" vartotojų patirtį, įskaitant programuotojams skirtą „Microsoft Store Ads" pilotinę versiją ir tarptautinei rinkai sukurtą „Amazon Appstore" plėtinį, kuriame bus galima naudotis daugiau kaip 20 tūkst. „Android“ programėlių ir žaidimų.
    • Žaidimams skirta „Game Pass" tiesiogiai integruota į „Windows 11" per „Xbox" programą, kurioje žaidimų mėgėjai gali naudotis šimtais aukštos kokybės kompiuterinių žaidimų.
    • Su nauja valdymo juosta, žaidimų langų optimizavimu ir naujomis HDR kalibravimo galimybėmis dabar kompiuteriuose su „Windows 11" vartotojai turės daugiau žaidimų funkcijų nei bet kada anksčiau.
  • Darbo vietoms suteikti daugiau saugumo, valdymo galimybių ir lankstumo. Naujajame „Windows 11 2022“ atnaujinime daug dėmesio skirta kritiškai svarbioms saugumo funkcijoms ir naujoms valdymo priemonėms, kurios didina IT efektyvumą.
    • „Microsoft Defender SmartScreen" padės nustatyti ir įspės, jei vartotojas įvedinėtų savo prisijungimo duomenis į kenkėjišką programą.  
    • „Smart App Control" „Windows 11" aplinkoje blokuoja nepatikimų ar nežinomų programų, taip pat kenkėjiškų makrokomandų veikimą.

 

 

 

Šiame tinklaraštyje galite rasti daugiau informacijos apie tai, kaip parsisiųsti „Windows 11 2022“ atnaujinimą, o specialiame  tinklapyje – peržiūrėti visas naujienas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(8)
(-5)

Komentarai ()