„3/4 Putino aplinkos yra Rusijos išdavikai, visiškai priklausomi nuo Vakarų malonės“  ()

Buvusio Donecko kovotojų vado teigimu, revoliuciją gali išprovokuoti ir Rusijos Federacijos prezidento aplinka, ir juo nepatenkinti žmonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vadinamasis buvęs „DLR“ gynybos ministras Igoris Strelkovas (Girkinas) įsitikinęs, kad Rusija atsidūrė ant suirutės slenksčio. Jis teigė, kad pagrindinė varomoji jėga, lemsianti valdžios pasikeitimą Rusijos Federacijoje, gali būti Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinka.

„Suirutė prasideda ne dėl to, kad žmonės nebegali ištverti, o dėl to, kad pirmojo žmogaus aplinka mano, jog jis veda neteisingu keliu“, – pabrėžė I. Strelkovas. – Ar mažai turime priklausomų nuo Vakarų? Taip, ten turime beveik visus. Trys ketvirtadaliai V. Putino aplinkos miega ir žiūri kaip sugrąžinti laimingus 2013 metus arba bent jau būklę iki vasario 24 d., po to iš jų buvo atimtos jachtos ir vilos. Šie 20 % nori grįžti. Štai kur sėdės tikrieji išdavikai“.

Tačiau buvęs Donecko kovotojų lyderis mano, kad rusus į revoliuciją gali pastūmėti keli įvykiai: dar pora „įžeidžiančių karinių pralaimėjimų“ infliacijos protrūkio fone.

„Ir dabar gauname tą labai revoliucinę situaciją: viršūnės negali, o apačios nenori“, – sakė jis. – Visos revoliucijos daromos sostinėse. Ar žinote liberalesnius miestus nei Maskva ir Sankt Peterburgas?“.

I. Strelkovas įsitikinęs, kad Rusijos pralaimėjimo kare su Ukraina atveju V. Putino nieko gero nelaukia. Jis gali pakartoti sąmokslininkų pasmaugto caro Pauliaus I, sukilėlių Libijos nužudyto Muamaro Kadhafi ar diktatorių Slobodano Miloševičiaus ir Saddamo Husseino, kurie stojo prieš teismą pasitikdami savo mirtį, likimą.

 

Anksčiau Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas sakė, kad kritiški Rusijos tinklaraštininkų komentarai dėl „specialios operacijos“ Ukrainoje yra leistini, tačiau turi likti „įstatymo rėmuose“. Taigi D. Peskovas sureagavo į žurnalistų klausimą apie neigiamus Igorio Strelkovo pareiškimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()