[Žinios trumpai] „Siūlome jums du variantus“, – į Rusijos kariuomenę oficialiai kreipėsi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė  ()

Rusijoje paskelbus pranešimą apie mobilizaciją, į šios šalies karius kreipėsi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusijos kariai, jūsų šalies valdžia jus įvėlė į nusikalstamą, beprasmišką ir nesąžiningą karą prieš Ukrainą, kuri niekada negrasino Rusijai. Šiame kare jūs neturite jokių šansų laimėti“, – pareiškė vadovybė.

Ji nurodė dvi galimybes, kaip rusų kariai galėtų išgyventi ir grįžti namo. Pirmoji yra parašyti atsisakymą dalyvauti „specialioje operacijoje“ dėl prasto aprūpinimo ir vadovavimo, sugedusios technikos, ligos, rotacijos nebuvimo ir panašiai. Antroji galimybė – pasiduoti į Ukrainos nelaisvę. Norėdami tai padaryti, Rusijos kariai turi specialiais kanalais kreiptis į Ukrainos instanciją, atsakingą už šį procesą.

Vadovybė patikino rusus, kad nelaisvės atveju jų teisės pagal Ženevos konvenciją bus gerbiamos, ir pažadėjo kuo greitesnį apsikeitimą belaisviais.

 

„Mes garantuojame, kad visi tie, kurie savanoriškai pasiduoda, bus užregistruoti kaip paimti į nelaisvę mūšyje, o tai išsaugos jums visus mokėjimus ir išmokas, priklausančias Rusijos kariams, ir apsaugos jus nuo Rusijos specialiųjų tarnybų persekiojimo“, – patikino Kyjivas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(193)
(4)
(189)

Komentarai ()

Susijusios žymos: