Tai jau prasideda – užpultas Rusijos karinis komisariatas ir valdžios pastatas (Foto)  ()

Rusijos kariuomenės verbavimo biuras ir administracijos pastatas ketvirtadienio naktį buvo užpulti visoje šalyje vykstant protestams prieš prezidento Vladimiro Putino „dalinius“ mobilizavimo įsakymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nižnij Novgorodo mieste, esančiame už 440 kilometrų į rytus nuo Maskvos, Molotovo kokteilio ataka sukėlė nedidelį gaisrą vietiniame kariuomenės pastate, praneša vietos naujienų svetainė „nn.ru“.

Pareigūnų teigimu, ataka padarė nedidelę žalą pastato odontologijos kabinetui, rašo prokremliškas „Telegram“ kanalas „Mash“.

Šiek tiek didesnis gaisras kilo vietos administracijos pastate Toljačio mieste, esančiame už 1000 kilometrų į rytus nuo Maskvos.

Miesto naujienų svetainė „nesluhi.info“, remdamasi skubios pagalbos pareigūnais, pranešė, kad Molotovo kokteilio ataka sudegino administracijos įėjimą.

Nebuvo pranešta, ar Nižnij Novgorode ir Toljatyje buvo aukų ar areštų.

Išpuoliai buvo surengti dešimtyse Rusijos miestų vykstant protestams prieš V. Putino įsakymus nedelsiant „dalinai“ mobilizuoti šalies rezervistus ir dislokuoti Ukrainoje.

Nepriklausomi stebėtojai teigia, kad buvo sulaikyta beveik 1400 protestuotojų, kurių dauguma buvo moterys. Pranešama, kad sulaikytiems protestuotojams vyrams policijos nuovadose buvo įteikti šaukimų įsakymai.

 

Gynybos ministras Sergejus Šoigu nurodė, kad šaukiamų rezervistų skaičius yra 300 000, o tai, jo teigimu, sudaro 1 % iš Rusijos 25 milijonų rezervistų. Konkretus mobilizuojamų rezervistų skaičius Kremliaus dekrete buvo įslaptintas.

Žmogaus teisių teisininkai teigia, kad neaiški dekreto formuluotė leidžia Rusijos kariuomenei mobilizuoti jų net daugiau nei oficialiai nurodytas karių skaičius.

Nuo vasario 24 d., kai šalis pradėjo invaziją į Ukrainą, visoje Rusijoje buvo užpulta daugiau nei dešimt karinių verbavimo biurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(58)
(0)
(58)

Komentarai ()