[Žinios trumpai] ISW atskleidė, ko iš pseudoreferendumų iš tikrųjų tikisi V.Putinas  ()

Kremliaus diktatorius tikisi, kad rusai norės „apginti“ aneksuotas Ukrainos teritorijas ir patys lėks kariauti, rašo ISW.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Referendumai“ laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose yra savotiškas viešas žaidimas, skirtas vidinei Rusijos auditorijai. Tai rašoma naujausioje JAV Karo studijų instituto ataskaitoje.

Analitikai teigia, kad Kremlius suprato, kad dabartinių Rusijos pajėgų neužtenka užkariauti Ukrainą. Putinui tai labai nepatinka, bet visuotinės mobilizacijos jis neskelbs - tik „dalinę“.

Tačiau savanoriška mobilizacija yra neveiksminga. Anot ISW, V. Putinas „referendumu“ sukuria teisines ir informacines sąlygas kariuomenės aprūpinimui, nesinaudodamas visuotiniu šaukimu. Čia diktatorius gali pasitelkti savo mėgstamą tezę apie tariamai „rusų tautų“ gynybą. Jis tikisi tokiu būdu paskatinti rusus kovoti savanoriškai.

 

Daug rusų teigia, kad nežino, kodėl vyksta karas ir kam jo apskritai reikia. Jie supranta, kad tai Rusija puola, o ne Rusiją puola. Po referendumų ir aneksijos šį naratyvą pavyks nugalėti - Ukrainos kariniai veiksmai okupuotose teritorijose bus pristatomi kaip Rusijos puolimas.

(11)
(6)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: