[Žinios trumpai] Užsidaro ne tik užsienis: po mobilizacijos paskelbimo rusams „nerekomenduojama“ judėti net šalies viduje  ()

Valstybės Dūmos Gynybos komiteto vadovas Andrejus Kartapolovas leido apsilankyti Krasnojarske ar Omske, tačiau nerekomendavo atostogauti Turkijoje. Dalinės mobilizacijos metu dauguma žmonių gali būti pašaukti centriniuose ir vakariniuose Rusijos Federacijos regionuose. Tai yra, vargingesnėse Rusijos Federacijos žemėse, kur protestų tikimybė yra mažesnė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-22 [Žinios trumpai] Užsidaro ne tik užsienis: po mobilizacijos paskelbimo rusams „nerekomenduojama“ judėti net šalies viduje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po prezidento Vladimiro Putino dekreto dėl dalinės mobilizacijos rusams buvo patarta nekeliauti į užsienį ir toli nekeliauti net šalies viduje. Taip bendraudamas su Rusijos žiniasklaida pareiškė Valstybės Dūmos gynybos komiteto vadovas Andrejus Kartapolovas.

„Turime dalinę mobilizaciją. Ji negalioja visai šaliai. Todėl, mano nuomone, jokie papildomi apribojimai nebus įvesti. Galite drąsiai vykti į Krasnojarską ar Omską, bet nepatarčiau važiuoti atostogauti į Turkiją“, – pabrėžė Kartapolovas.

Rusai, anot jo, gali laisvai judėti po šalį, jei negavo šaukimo į karinį komisariatą. „Bet geriau to nedaryti“, – iš karto pridūrė Kartapolovas.

Jis yra įsitikinęs, kad dauguma rusų dalinės mobilizacijos metu bus pašaukti centriniuose ir vakariniuose regionuose. Kiekvienam Rusijos federaliniam subjektui bus duotas nurodymas paskirstyti nurodytą šaukimų skaičių.

„Palyginkite, pavyzdžiui, Maskvos sritį, Karaliaučiaus kraštą ir Sachos-Jakutijos Respubliką. Žinoma, mobilizaciniais ištekliais jie nepalyginami“, – pabrėžė Kartapolovas.

Žmogaus teisių tarybos prie Rusijos prezidento narys Kirilas Kabanovas pokalbyje su „RIA Novosti“ nurodė, kad esant dalinei mobilizacijai, tie, kuriems nebuvo išduotas šaukimas, vis dar gali išvykti į užsienį.

 

„Esant pilnai mobilizacijai, draudžiama išvykti iš gyvenamosios vietos be karinių komisariatų leidimo. Dabar jei žmogus gavo šaukimą, jis negali išvykti“, – sakė Kabanovas. Jis taip pabrėžia skirtumą tarp „dalinės“ ir pilnos mobilizacijos. Jei vyktų pilna, išvykti negalėtų niekas. Kadangi vyksta dalinė, išvykti negali tik tie, kurie gavo šaukimus.

(21)
(9)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: