[Žinios trumpai] Rusai negali nuslėpti „džiaugsmo“ dėl mobilizacijos: skelbiama, kiek karinių komisariatų jau padegta  ()

Rusijoje toliau pranešama apie padegimus kariuomenės registracijos biuruose dėl šalyje paskelbtos dalinės mobilizacijos. Rusijoje jau įvyko du tokie incidentai – Amūro srityje ir Chabarovsko krašte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai penktadienį, rugsėjo 23 dieną, pranešė Rusijos „Telegram“ kanalai.

Baza“ duomenimis, Amūro srities Svobodno mieste nežinomas asmuo į vietos karinio komisariato pastatą įmetė Molotovo kokteilį. Leidinyje teigiama, kad įstaiga „patyrė tik nedidelę žalą“, nes Molotovo kokteilio ugnis nespėjo išplisti dideliame plote.

Dar vienas incidentas užfiksuotas Chabarovske. Nežinomi asmenys apie 6 valandą į ten esančios karinės registracijos ir šaukimo tarnybos langą įmetė Molotovo kokteilį. Dėl to užsidegė du biurai, niekas nenukentėjo. Dėl šio incidento teisėsaugininkams buvo pavesta kas dvi valandas tikrinti tvarką Chabarovsko apygardos karinės registracijos ir šaukimo į kariuomenę skyriuose.

Nuo rugsėjo 21 dienos, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė dalinę mobilizaciją, iš viso gaisrai kilo mažiausiai šešiuose kariuomenės verbavimo biuruose visoje Rusijoje. Naktį į ketvirtadienį, rugsėjo 22 dieną, Sankt Peterburgo Lomonosovo mieste užsidegė dviejų aukštų pastatas, kuriame buvo įsikūręs kariuomenės registracijos biuras.

 

Tą pačią dieną Orenburgo srities Gajos mieste nežinomi asmenys taip pat bandė padegti dviejų aukštų karinės įskaitos tarnybos pastatą, tačiau „liepsnos neišplito po visą pastatą, o tik suniokojo vieną sieną“.

Panašus incidentas įvyko ir Užbaikalės teritorijos Kyros kaime, kur, įvairiais duomenimis, dėl Molotovo kokteilio galėjo užsidegti dokumentai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(3)
(51)

Komentarai ()