[Žinios trumpai] ISW atskleidė Maskvos manipuliaciją, kodėl mobilizacija buvo paskelbta tą pačią dieną, kaip ir apsikeitimas belaisviais  ()

Pasak amerikiečių analitikų, Maskva taip norėjo sumenkinti Ukrainos karių išlaisvinimo svarbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius bandė sumenkinti masinį apsikeitimą belaisviais su Ukraina, skelbdama mobilizaciją tą pačią dieną. Apie tai rašo Amerikos karo studijų institutas (ISW).

Analitikai pažymi, kad Rusijos nacionalistai ir karybos tinklaraštininkai neigiamai vertina patį apsikeitimo kaliniais su Ukraina faktą. Be to, Rusijos propagandistai vienu metu plačiai aptarinėjo „Azov“ pulko kovotojų ir vadų gaudymą, Rusijos Federacijoje jie buvo pristatomi kaip naciai. Taigi, kaip teigia ISW, Rusijos valdžia norėjo nukreipti dėmesį nuo ukrainiečių karių išlaisvinimo ir sumažinti visuomenės susierzinimą.

Tačiau Rusijos tinklaraštininkai vis tiek kritikavo mainus. Savo puslapiuose jie klausia, ar Maskva atsisakė Ukrainos „denacifikacijos“, kuri buvo vienas iš pagrindinių oficialių plataus masto invazijos tikslų.

 

Kiti Rusijos Federacijos tinklaraštininkai kritikuoja Rusijos vyriausybę už leidimą Kyjivui „manipuliuoti nuotaikomis Rusijoje“.

ISW analitikai prognozuoja, kad bus mobilizuota neproporcingai daug ne rusų tautybės žmonių, ypač iš tolimųjų rytų. Be to, šaukimai į karinius komisariatus dalinami ir protestų dalyviams - tokių karių moralė bus katastrofiškai žema.

(19)
(2)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: