[Žinios trumpai] Dagestane prasideda tikra mėsmalė: gyventojams užblokavus kelią, policija pradėjo šaudyti - gyventojų reakcija stebina (Video)  ()

Rusijos Kaukazas vienas pirmųjų sukilo prieš mobilizaciją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-26 [Žinios trumpai] Dagestane prasideda tikra mėsmalė: gyventojams užblokavus kelią, policija pradėjo šaudyti - gyventojų reakcija stebina (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskelbus mobilizacią, sukilo Rusijos Kaukazas. Gyventojai užtvėrė greitkelį, stengdamiesi užkirsti kelią rezervistų siuntimui į frontą. Policija panaudojo ginklus.

Pirmąsias detales ir filmuotą medžiagą apie įvykius galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraine 365“. Rusijos Federacijos  žiniasklaida apie incidentą neinformuoja.

Rusijos Kaukazas vienas pirmųjų sukilo prieš mobilizaciją, nes jau  patyrė didelių nuostolių kare su Ukraina. Šimtai vyrų ir moterų, Dagestano kaime Endirei, blokavo greitkelį, protestuodami prieš vyrų pavertimą „patrankų mėsa“.

Sprendžiant iš paviešintos filmuotos medžiagos, saugumiečiai, bandydami sustabdyti protestą, panaudojo ginklus: į orą paleido porą šūvių iš automatų.

 

Protestuotojai nesureagavo į šaudymą, neparodė baimės ir nepabėgo.

Padėtis Kaukaze akivaizdžiai pavojinga. Tai rodo ir tai, kad Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas viešai atsisakė vykdyti Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino įsakymą mobilizuoti karius savo respublikoje. Jis tai paaiškino tuo, kad neva jau planą įvykdė ir daugiau „patrankų mėsos“ į frontą nesiųs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(0)
(103)

Komentarai ()