Tai būtų grėsmė ne tik visai Europai, bet ir visai žmonijai: „po tokio Putino sprendimo NATO smogtų visa jėga, niekas nebežiūrėtų atgal“  ()

Rusijos teisininkas Markas Feiginas paaiškino, kodėl Vakarai pagalbos Ukrainai klausimu nereaguoja ryžtingiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

M. Feiginas pavadino tai „vienintele kliūtimi“ NATO kariams patekti į Ukrainos teritoriją. Pasak patyrusio teisininko, priežastis paprasta ir akivaizdi – pasaulio lyderiai bijo Rusijos, nes ji yra branduolinė valstybė, kuriai vadovauja nevaldomas ir nenuspėjamas prezidentas.

Marko Feigino interviu su „Fabrika Novin“ galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

Žinomas teisininkas atsakymą į klausimą, ar Ukraina gali kreiptis pagalbos į kitas šalis ir tarptautines organizacijas saugant savo teritorijas, pradėjo taip:

„Tai ne sąjungininkų bendradarbiavimo ir pagalbos Ukrainai problema politiniu mastu ta prasme, kad Vakarai, aišku, bijo išprovokuoti Maskvą su savo branduoliniu potencialu žengti ryžtingesnius žingsnius iki termobranduolinio karo. Ir tai yra vienintelė kliūtis. Jei ne Rusija , tada NATO kariai jau seniai būtų įsikišę ir pan.“

Tada Markas Feiginas išsamiai papasakojo, kodėl Vakarų šalys neskuba gelbėti Ukrainos, o tik užsiminė Rusijai, kad yra pasirengusios reaguoti į jos bandymus panaudoti branduolinį ginklą:

 

„Tai vienintelė kliūtis, jei ji bus įveikta, o tai įvyks, jei iš Maskvos pusės bus panaudotas branduolinis ginklas... Tai jau bus nepriimtinas veiksmas, kuris iššauks Vakarų šalių palaikymą neatsigręžiant atgal. Tai akivaizdu, nes kartoju: tai ne tik pavojus Ukrainai, bet jau Europai ir net visai žmonijai. Vakarų šalys negali taip rizikuoti, na, tiesiog negali“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(51)
(2)
(49)

Komentarai ()