[Žinios trumpai] Arestovičius: „Šiame fronte Ukrainos puolimo sustabdyti jau neįmanoma, Rusija net nesiunčia mobilizuotųjų į pastiprinimą“  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius yra įsitikinęs, kad Rusijos pajėgos Limane jau yra pasmerktos pralaimėjimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimasis Limano apylinkėse nebegali būti sustabdytas, o ten dislokuoti Rusijos kariuomenės daliniai jau laukia pralaimėjimo. Tokią prognozę pateikė Oleksijus Arestovičius.

„Ukrainos generalinis štabas sako, kad mes lėtai, bet užtikrintai judame į priekį. Man atrodo, kad šio judėjimo sustabdyti nebegalima. Jų laukia katilas“, – sakė Arestovičius.

Anot jo, Rusijos vadovybė mobilizuotųjų į Limaną nesiųs, o išsiųs į Svatovą sustiprinti antrosios gynybos linijos. Priešas jau negali perkelti pastiprinimo į Limano apylinkes, nes ten vedantis kelias yra kontroliuojamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Limanas jau yra praktiškai apsuptas „Prie Svatovo varys minias, ten yra antra gynybos linija“, – patikslino Arestovičius.

Limanas gali būti labai skaudus katilas rusų kariams. Tiesa, tiksliai nežinoma, kiek rusų karių ten galėjo įstrigti - įvairūs kanalai spėlioja, kad tas skaičius gali būti tarp 1 ir 5 tūkstančių. Greičiausiai jų ten yra mažiau, nes apsupimo grėsmė buvo stebima kurį laiką ir savo svarbiausius karius rusai galėjo atitraukti.

 

Be to, Arestovičius sakė, kad priešas išnaudojo savo pajėgas Bachmuto fronte. Visų pirma, jis vis rečiau vykdo pėstininkų atakas šiame sektoriuje. Arestovičius patarėjas taip pat pridūrė, kad, remiantis Rusijos karių skleidžiamais gandais, Rusijos kariams Ugledaro apylinkėse susidarė sudėtinga padėtis. Dėl atsargų trūkumo ir ukrainiečių spaudimo.

(71)
(0)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: