Ukrainos kontrpuolimas perplėš Rusijos kariuomenę į dvi dalis: ekspertas parodė žemėlapį, kuriame – Ukrainos pergalė (Foto)  ()

Karo tyrinėtojas Mike'as Martinas paskelbė galimų Ukrainos kariuomenės veiksmų žemėlapį – nuo Dniepro ir Zaporožės iki Mariupolio ir Berdjansko. Anot jo, artimiausiu metu ši gana rami vietovė gali tapti karinių susirėmimų epicentru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė neatskleidžia informacijos apie turimą rezervą ir aukų skaičių, todėl sunku įsivaizduoti, kiek karių, kiek dar gali Ukrainos ginkluotosios pajėgos, praneša „The Daily Mail“ .

Karo analitikas Mike'as Martinas iš Londono King's College atkreipia dėmesį į tai, kad Ukraina, skirtingai nei Rusija, vykdė bendrą mobilizaciją. Kitaip tariant, kiekvienas Ukrainos gyventojas iki 65 metų gali būti pašauktas, o tai yra milijonai karių, kurie yra apmokyti ir ginkluoti.

Kyla klausimas, kur, kaip ir kada šios jėgos gali būti panaudotos. Londono mokslininko teigimu, jis žino atsakymą į šį klausimą.

Martino teigimu, ginkluotosios pajėgos gali panaudoti savo strateginį rezervą, kad perskeltų Rusijos grupę Ukrainoje į dvi dalis ir taip atimtų iš jų galimybę vėl susivienyti bendromis pastangomis.

Jis taip pat paskelbė galimos Ukrainos kariuomenės puolimo žemėlapį – nuo ​​Dniepro ir Zaporožės iki Mariupolio ir Berdjansko srities. Išskyrus susišaudymus prie Zaporožės AE ir Ukrainos partizanų veiklą, šis frontas išliko gana tylus po to, kai Rusijos ginkluotosios pajėgos užėmė teritoriją savo plataus masto invazijos pradžioje. Tačiau, pasak Mike'o Martino, artimiausiu metu ši sritis gali tapti susirėmimų epicentru.

 

Jei pasiseks, Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali siųsti grupes iš Charkivo srities deokupuoti Luhansko ir Donecko sritis. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Chersono grupė trukdys perkelti Rusijos kariuomenę iš Chersono į pagalbą okupacinėms pajėgoms Donbase.

Žemėlapyje pateiktas 5 punktų planas, vedantis į Ukrainos pergalę:

  1. Pagrindinis puolimas dėl Chersono deokupacijos ir veržimasis į Krymą;
  2. Papildomos atakos siekiant išvaduoti Donbasą ir Mariupolį;
  3. Galimas puolimas su rezervu padalyti mūšio lauką į dvi dalis ir nutraukti Rusijos kariuomenės tiekimą;
  4. Išvadavus Mariupolį, suvienytos Ukrainos kariuomenės pajėgos gali žengti į Krymą;
  5. Rusijos kariuomenės traukimasis per Krymo tiltą ir Ukrainos pergalė.

Rusija beveik visus savo elitinius padalinius yra metusi į Ukrainą, galbūt iki 30 000 žmonių. Jų netektis bus rimtas smūgis, nuo kurio Kremliui bus sunku atsigauti.

 

Žurnalistai cituoja amerikiečių generolo Beno Hodgeso, vadovavusio JAV pajėgoms Europoje, žodžius, kurie mano, kad Chersono išvadavimas atveria kelią į Krymą.

„Krymas yra pagrindinis prizas. Pergalė bus pasiekta, kai paskutinis Rusijos karys kirs ilgą Krymo tiltą“, – aiškino Hodgesas.

Tačiau Markas Hertlingas, kitas amerikiečių generolas, sutinka, kad Krymas yra pagrindinis Ukrainos tikslas. Tačiau kartu jis perspėja, kad pusiasalį deokupuoti nebus lengva.

Skirtingai nuo žemyninės Ukrainos, kuri dažniausiai yra plokščia ir atvira, Krymas turi tik keletą pagrindinių kelių, kuriais Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėtų išlaisvinti pusiasalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(3)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()