Kinijos technologijų gigantai skelbia apie greito įkrovimo revoliuciją – ją gaus visi kiniški telefonai  ()

Sukurtas naujas greito išmaniųjų telefonų įkrovimo UFCS standartas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos ryšių standartų asociacija paskelbė apie universaliosios greitojo įkrovimo specifikacijos arba UFCS sukūrimą.

Jis skirtas užtikrinti maitinimo adapterių suderinamumą su skirtingų kompanijų įrenginiais, rašo „Gizmochina“. Iniciatyvą jau palaikė „Huawei“, OPPO, „Vivo“ ir „Xiaomi“.

Dabar Kinijos pardavėjai kuria savo technologijas. OPPO ir „Realme“ turi SuperVOOC, „Huawei“ turi SuperCharge, „Xiaomi“ turi Charge Turbo ir HyperCharge. Pasirodo, dėl to vieno prekės ženklo įkroviklis negali visa galia maitinti kito įtaiso.

Dabar yra du skirtingos galios UFCS lygiai: pirmasis tieks 40 vatų, o antrasis – 65 vatus. Ateityje jie planuoja padidinti galingumą. Kol kas nežinoma, kada pasirodys pirmieji naująjį standartą palaikantys įrenginiai, tačiau, anot tos pačios „GSMArena“, tai taps OPPO „Reno9“ išmaniųjų telefonų linija, kuri bus pristatyta lapkritį.

Kinijoje tikimasi, kad standartizacija įves tvarką šalies išmaniųjų telefonų rinkoje, o ateityje – ir visame pasaulyje.

Anksčiau ES buvo priimtas istorinis sprendimas dėl vieno įkrovimo standarto visiems įrenginiams. Gamintojai, įskaitant „Apple“, privalės įdėti USB-C jungtį ne tik išmaniuosiuose telefonuose, bet ir planšetiniuose kompiuteriuose, ausinėse, elektroninėse skaitytuvuose ir kituose įrenginiuose. Naujos taisyklės įsigalios 2024 metų rudenį.

 

ES taip pat įpareigos išmaniųjų telefonų ir kitos elektronikos gamintojus užtikrinti jų saugumą. Parduodant prietaisus be apsaugos, bus skirta bauda ir draudimas parduoti įmonę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()