[Žinios trumpai] Vokietijos ministrė: Ukrainai reikia daug svarbesnio ginklo, nei tankai  (1)

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock pareiškė, kad šiuo metu Ukrainos oro gynybos stiprinimas yra prioritetas. Ji pridūrė, jog „parama bus, ypač oro gynybos srityje".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministrė tai pasakė interviu metu televizijos kanalui „Phoenix".

„Savaitės pradžioje matėme, kokia svarbi oro gynyba. Laimei, pusė raketų atakų Kyjive buvo perimta, įskaitant mūsų ginklų tiekimą", – savo poziciją paaiškino A. Baerbock.

Tuo pačiu A. Baerbock mano, jog tankų tiekimas Ukrainai dabartinėje situacijoje yra antraeilis dalykas.

„Jei kalbėtume apie jūsų minėtus tankus, juos jau tiekia kitos šalys pagal „žiedo" mainų schemą. Be to, atakų rytuose dėka Ukrainos kariai sugebėjo perimti daugybę Rusijos tankų. Todėl tankų klausimas dabar nėra toks aštrus kaip oro gynybos klausimas", - sakė A. Baerbock.

Problemos, susijusios su vokiečių tankų tiekimu Ukrainai:

Rugsėjo 15 d. Vokietijos socialdemokratų partijos pirmininkas Larsas Klingbeilas pareiškė, kad vyriausybinė koalicija Vokietijoje vienbalsiai nusprendė netiekti Ukrainai kovinių tankų, nes ukrainiečių kariškių apmokymas ilgai užtruktų.

 

Bet Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock reikalavo kuo greičiau priimti sprendimą dėl vokiečių kovinių tankų tiekimo Ukrainai. Ji prisiminė deokupuotą Balakliją ir pareiškė, kad vakarietiški ginklai padeda ukrainiečiams išlaisvinti savo teritorijas.

O jau rugsėjo 17 dieną Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, jog jo šalis susidariusioje situacijoje dėl Ukrainos aprūpinimo tankais „nenori veikti viena" ir tokius sprendimus priims derindamasi su sąjungininkais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: