[Žinios trumpai] ISW skelbia apie Rusijos suplanuotas skerdynes: bus labai bjaurūs smūgiai ir daug kraujo  ()

Spalio 17 d. įvykusi Rusijos dronų-kamikadzių ataka rodo, kad Rusijos Federacija planuoja atakas, kurios net neturi apčiuopiamos naudos mūšio lauke. JAV karo studijų instituto (ISW) analitikai konstatuoja faktą - Maskva nori terorizuoti Ukrainos civilius gyventojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano bepiločių orlaivių atakos gali padaryti didelę žalą civilinei infrastruktūrai ir nužudyti bei sužeisti daug žmonių, rašoma ISW ataskaitoje. „Ši analizė rodo, kad Rusijos pajėgos ir toliau naudoja bepiločius lėktuvus „Shahed-136“ psichologiniam efektui pasiekti. Tai yra susiję su atakomis civilinėse teritorijose, ką jie daro vietoje to, kad bandytų pulti karinius taikinius fronte“, – sakoma pranešime.

Pranešime taip pat primenama, kad Rusija ir toliau perka ginklus iš Irano. Taigi, remdamiesi amerikiečių žurnalistais, analitikai teigia, kad Iranas greičiausiai tieks Rusijos Federacijai trumpojo nuotolio balistines raketas „Fateh-110“ ir „Zolfaghar“. Spėjama, kad Rusija beveik išnaudojo didžiąją dalį savo vidinių operatyvinės-taktinės ginkluotės atsargų.

 

Be to, analitikai rašo, kad Belgorodo srities poligone įvykęs susišaudymas tarp mobilizuotų karių greičiausiai yra Kremliaus mobilizacijos tautinėms mažumoms primestos naštos pasekmė.

(24)
(13)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: