[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba skelbia netikėtą informaciją apie slaptą Surovikino planą: „Rusai tik apsimeta, kad bėga, planas yra visai kitoks“  ()

Į Chersono regiono centrą įvežami nauji Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai, iš miesto išvežami grynieji pinigai, serveriai ir okupacinė administracija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė tik apsimeta, kad ketina palikti okupuotą Chersoną. Iš tikrųjų į miestą atkeliauja nauji kariniai daliniai, o regiono centras ruošiamas gynybai. Tačiau iki metų pabaigos Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės jį išlaisvinti. Tai interviu leidiniui „Ukrainska Pravda“ pareiškė Gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kirilas Budanovas.

Jis pažymėjo, kad, ko gero, Rusijos okupacinių pajėgų Ukrainoje vadas Sergejus Surovikinas iš anksto ruošia rusus Chersono praradimui. Tačiau dabar negalima teigti, kad rusai bėga iš užgrobto miesto. „Daugeliu aspektų tai yra informacinė operacija ir manipuliacija. Yra tam tikrų faktų. Pavyzdžiui, jie atitraukia „Promsviazbank" ir kitas finansines struktūras, kurias ten rusai buvo atsivežę“, - sakė jis.

Iš regiono centro rusai išsiveža grynuosius pinigus, serverius, okupacinę administraciją, išrašo iš ligoninių ir išveža visus sunkiai sužeistus karius, „evakuoja“ vietos gyventojus. „Tai yra, jie kuria iliuziją, kad viskas dingsta. Ir tuo pačiu jie elgiasi priešingai - jie ten atveža naujus karinius dalinius ir ruošia miesto gatves gynybai“, - sakė Budanovas. Jis teigia, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos ruošiasi scenarijui, pagal kurį jiems reikėtų greitai palikti miestą.

 

Anot Budanovo, jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos perims bent Kachovkos užtvankos kontrolę, tuomet okupantai turės labai greitai apsispręsti. Taip yra dėl to, kad tai dabar yra vienintelė pilnai veikianti transporto arterija. Kitu atveju Rusijos kariai gali atsidurti tokioje pačioje situacijoje kaip Ukrainos kariuomenė buvo pavasarį Mariupolyje – jie bus apsupti.

(45)
(2)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: