Neįtikėtina – Rusija pirmą kartą pripažįsta mobilizacijos sunkumus, Putinas įsiutęs ir imasi veiksmų: jau paskirtas atpirkimo ožys  ()

Rusija pirmą kartą pripažino, kad neturi pakankamai įrangos mobilizuotiems kariams kare prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas trečiadienį žurnalistams sakė, kad yra problemų dėl įrangos, skirtos šimtams tūkstančių vyrų, siunčiamų kariauti į Ukrainą pagal prezidento Vladimiro Putino dalinės mobilizacijos dekretą.

Peskovas sakė, kad naujai suformuota V. Putino taryba stengiasi išspręsti su įranga susijusias problemas. „Energingos priemonės, kurių imtasi padėčiai taisyti, jau duoda pirmuosius teigiamus rezultatus“, – sakė jis.

Regioninės valdžios institucijos stengiasi aprūpinti „trūkstama įranga“, sakė Peskovas ir pažymėjo, kad ministro pirmininko pavaduotojas Denisas Manturovas „asmeniškai už tai atsakingas“, būdamas naujos Putino tarybos narys.

Putinas antradienį surengė pirmąjį oficialų savo karinio aprūpinimo ir logistikos „koordinacinės tarybos“ posėdį. Jis buvo sukurtas spalio 21 d. ir siekia užtikrinti, kad jo kariuomenė turėtų pakankamai atsargų kare.

Kaip rašoma Kremliaus tinklalapyje, taryba buvo įsteigta „siekiant patenkinti bet kokius poreikius, kylančius specialiosios karinės operacijos metu“. Tai apima ginkluotės, karinės ir specialiosios įrangos, medžiagų tiekimą ir remontą, medicinos ir sanitarines paslaugas, techninę priežiūrą ir kitą veiklą bei logistiką, rašo Rusijos žiniasklaida.

 

Neabejotinai tokios problemos siutina Putiną. Skubiai paskyrė Rusijos ministrą pirmininką Michailą Mišustiną tarybos vadovu, o ministro pirmininko pavaduotojas ir vyriausybės štabo viršininkas Dmitrijus Grigorenko ir Manturovas eis Mišustino pavaduotojų pareigas.

Tikimasi, kad taryba kas savaitę atsiskaitys Putinui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(18)
(-8)

Komentarai ()