[Žinios trumpai] Baltarusijos „auksarankiai“ sugalvojo kaip apgauti „Javelin“ raketas – internete masiškai plinta tokio tanko nuotrauka  (1)

Baltarusija pagamino itin keistą prietaisą, kuris esą apgaus „Javelin“ raketos nukreipimo galvutę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos kariuomenė pademonstravo itin keistą įrenginį, kuris, pasak „išradimo“ autorių, turėtų apsaugoti tanką nuo „Javelin“.

Idėja – ant tanko sumontuoti specialų „aukštųjų technologijų“ kibirą, kuris pritvirtinamas prie tanko galinės dalies ant kelių metrų ilgio vamzdžio. Į patį kibirą pilamos malkos, anglis ar skystas kuras, kuris padegamas.

Greičiausiai, anot „produkto“ autorių, tai turėtų supainioti „Javelin“ terminio vaizdo nukreipimo galvutę. Pagal idėją visą raketos smūgį sugertų degantis kibiras, o ne tankas. Be to, demonstruojamas pavyzdys ant stogo vis dar turi groteles, pramintas „šašlykine“, kurių Rusijos Federacijoje dėl visiškai logiškų priežasčių jau buvo atsisakyta.

Žinoma, kyla logiškas klausimas, ar „kibiras“ veiks.

Nes, išties buvo atvejų, kai „Javelin“ pataikė į įkaitusius akmenis, o ne į taikinį, arba įkaitusios dykumos sąlygomis objekto visai negalėjo užfiksuoti. Tačiau daryti išvadą, kad kibiras su malkomis veiks panašiai, yra labai sunku.

Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad „Javelin“ atmintyje „susiuvami“ taikinių vaizdai – kaip ta pati šarvuotė turi atrodyti iš skirtingų kampų, o kibiras neįeina į „taikinių banką“.

 

Priešingu atveju tokios nukreipimo priemonės būtų mažai naudingos mūšio lauke, kur liepsnų ir degančios numuštos įrangos skaičius yra gana didelis. Ir tada iš „Javelin“ nebūtų jokios naudos, nes jie paprasčiausiai skristų į karščiausią objektą.

Ar apie tai žino šio „išradimo“ kūrėjai. Ir vienintelis atsakymas į klausimą, kodėl demonstruojamas toks „išradimas“ – bandymas ekipažams suteikti pasitikėjimo, kad degantis kibiras juos labiau apsaugo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(8)
(83)

Komentarai (1)