Skelbiamas neįtikėtinas smūgis Rusijai: spalio 31 d. atlikta „viena įspūdingiausių Ukrainos žvalgybos operacijų“  ()

Rusijos ginkluotųjų pajėgų kovinių sraigtasparnių sunaikinimas aviacijos bazėje Pskovo srityje tapo viena įspūdingiausių Ukrainos žvalgybos operacijų, mano Jurijus Butusovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 31-osios naktį Rusijos aviacijos bazėje Pskovo srityje buvo susprogdinti du Rusijos kariuomenės koviniai sraigtasparniai „Ka-52“.

Tai viena geriausių Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR MO) sabotažo operacijų karo metu.

Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašo žinomas Ukrainos žurnalistas Jurijus Butusovas.

„Atstumas nuo Ukrainos – 600 km. Bet diversantai įžengė į ypač svarbios karinės bazės teritoriją, nepastebėti įžengė į sraigtasparnių stovėjimo aikštelę, padėjo 4 sprogmenis... laikmatį ir taip pat tyliai paliko aviacijos bazę. Rusijos specialiosioms tarnyboms jų aptikti nepavyko“, – sakė žurnalistas.

Jis išreiškė nuomonę, kad šia operacija dabartinis Gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kirilas Budanovas „uždarė savo geštaltą“.

Faktas yra tas, kad 2016 metais jo vadovaujama grupė bandė atlikti panašią operaciją, tačiau aneksuotame Kryme. Tada užduotis nepavyko. Grupę pastebėjo Rusijos specialiosios tarnybos. Diversantų grupei teko išsikovoti kelią į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją. Privalumas buvo tas, kad tame mūšyje diversantams pavyko pašalinti Rusijos specialiųjų pajėgų vadą. Po šešerių metų Budanovui pavyko įgyvendinti savo idėją.

 

Dviejų Ka-52 praradimas yra labai rimta Maskvos problema. Pirma, tai dar vienas smūgis Rusijos specialiųjų tarnybų įvaizdžiui, kurios „pramiegojo“ grėsmę. Antra, vienas toks sraigtasparnis kainuoja apie 16 milijonų JAV dolerių. Rusijos Federacija negali atstatyti nuostolių dėl techninių galimybių stokos.

„Puiki sėkmė Ukrainos žvalgybai ir skaudus pralaimėjimas Rusijos Federacijai“, – pareiškė Butusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(218)
(4)
(214)

Komentarai ()