[Žinios trumpai] Didžiulis skandalas: Maskvos „mobikai“ taip išsigando, kad pabėgo iš fronto - skelbiama, kas buvo toliau  (1)

Visa „mobikų“ kompanija po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymo paliko savo pozicijas Luhansko srityje ir pabėgo tolyn nuo kontakto linijos. Jie buvo paskelbti išdavikais ir dezertyrais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaida sužinojo apie dešimtis mobilizuotųjų iš Maskvos srities, kurie be paruošimo buvo perkelti prie Svatovo, kur po kelių dienų, apšaudomi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos, pabėgo į užnugarį, palikdami savo pozicijas. Už tai jie buvo paskelbti išdavikais ir sulaukė grasinimų ginklu. Rusų žurnalistai apie incidentą kalbėjosi su mobilizuotųjų žmonomis.

„Rugsėjo 27 d. mano vyras išvyko iš Podolsko Naro Fominsko kryptimi. Ten, kaip jam pasakė karinės registracijos ir įdarbinimo biure, dvi savaites turėjo vykti mokymai ir medicininė apžiūra. Nieko nebuvo. Naro-Fominske jie po dienos išskirstomi ir siunčiami į Belgorodo sritį. Jie ten atvyksta apie 30-ąją, įkuria stovyklą. Ir tada jie buvo palikti be jokio mokymo, nieko. Stovėjo miško juostoje pasienyje su Luhansko sritimi“, – pasakoja vieno mobilizuotojo žmona. Ji teigia, kad spalio 27 dieną jos vyras jau susisiekė iš fronto ir pasakojo, kad 12 valandų buvo apšaudomi netoli Svatovo. Jis prašė žmonos sukelti žiniasklaidą.

„Jie jau turėjo vieną 200-tą (žuvusįjį - red.). Buvo keletas sužeistų. Vadas, kuris buvo toks pat mobilizuotas ir neapmokytas, sakė: „Vaikinai, viskas, mes traukiamės“. Na, nes nebuvo ko gintis. Jie šiaip ne taip pasiekė štabą Svatove, kur galvojo surasti pagalbą“, – istoriją pasakojo karių moterys. Kariai joms pasakojo, kad jokios užuojautos jie nesulaukė ir nebuvo priimti štabe - jie buvo išpeikti už tai, kad paliko pozicijas. 27 kariai atsisakė grįžti, todėl jiems buvo grasinama tribunolu.

 

 

„Atvežė ant kažkokios kalvos ir laikė ginklu: sakė, kad kol negrįš į fronto liniją, sėdės čia. Ir taip jie ten sėdėjo 5-6 valandas“, pasakojo vieno kario žmona. Ji baiminasi, kad vyrui bus sužalota psichika.

Kodėl taip nutinka? Ne vienas pranešimas rodo, kad mobilizuotieji rusų pajėgose naudojami kaip masalas. Jie metami pirmyn be jokio pasiruošimo, kad priverstų ukrainiečius atskleisti savo pozicijas ir išeikvoti amuniciją. Tai – gyvas skydas, dengiantis tikriems koviniams veiksmams besiruošiančius profesionalius karius.

(65)
(1)
(64)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: