[Žinios trumpai] „Prigožinas ruošiasi pradėti pilietinį karą Rusijoje“, - skelbiama pavojinga žinia  (1)

Anot garsaus Rusijos istoriko Dmitrijaus Černyševskio, Rusija artėja prie pilietinio karo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pats sukūrė „Wagner“ ir Ramzano Kadyrovo armiją kaip atsvarą elito sąmokslui. Labai tikėtina, kad ši istorija pavirs siaubingu kraujo praliejimu visai Rusijai, mano žinomas Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis.

Jis įsitikinęs, kad tiek „vagneričių“ lyderiui Prigožinui, tiek Kadyrovui pilietinio karo scenarijus yra priimtinas. Tik su tokia įvykių raida jie turi galimybę išlikti gyvi. „Prigožino perspektyva labai paprasta: arba jį likviduos Putinas po to, kai Putinas sutriuškins elito sukilimą ir rankomis sutraiškys sąmokslininkus, arba jį nukirs Putino įpėdiniai. Jei jis neužims valdžios, jis bus nužudytas. Norėdamas išgyventi, jis turi pradėti pilietinį karą... Nuvertusi Putiną pirmas dalykas, kurį naujoji valdžia padarys, bus „Wagner“, kuri yra paralelinė valdžios struktūra, sunaikinimas“, – sakė Černyševskis.

Jis tikino, kad Prigožinui nepavyks taikiai ateiti į valdžią, nes jis yra neprincipingas ir negailestingas nusikaltėlis. Greičiausiai jis mėgins eliminuoti patį Putiną, kai pajus grėsmę savo egzistencijai.

 

„Putinas sukūrė Prigožiną kaip atsvarą elito sąmokslui. Tačiau norint išlikti, ši atsvara turi atverti ugnį į visas puses: arba sunaikinti Putiną, arba pradėti pilietinį karą“, – perspėjo istorikas. Jis pataria rusams ruoštis tam, kad bet kurią akimirką įvykiai gali įsibėgėti pagal „blogiausią scenarijų“.

(50)
(3)
(47)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: