Kinija turi rimtą problemą: prie Š. Korėjos gali sulaukti didžiulės JAV kariuomenės  ()

JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienio susitikime perspės Kinijos prezidentą Xi Jinpingą, kad Šiaurės Korėjos tolesnis ginklų kūrimo siekis sustiprins JAV karinį buvimą regione, pranešė Baltieji rūmai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos susirūpinusios, kad Šiaurės Korėja planuoja atnaujinti branduolinių bombų bandymus pirmą kartą nuo 2017 m., ir mano, kad Kinija ir Rusija turi svertų įtikinti ją to nedaryti.

Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas sakė, kad Bidenas pasakys Xi Jinpingui, jog Šiaurės Korėja kelia grėsmę ne tik Jungtinėms Valstijoms ir jų sąjungininkėms Pietų Korėjai bei Japonijai, bet ir taikai bei stabilumui visame regione.

„Jei Šiaurės Korėja ir toliau eis šiuo keliu, tai tiesiog reikš dar labiau sustiprintą Amerikos karinį ir saugumo buvimą regione“, – jis sakė žurnalistams.

„Taigi Kinijos Liaudies Respublika yra suinteresuota atlikti konstruktyvų vaidmenį suvaržant Šiaurės Korėjos blogiausias tendencijas“, – pridūrė Sullivanas.

„Žinoma, ar jie nuspręs tai daryti, ar ne, priklauso nuo jų.“

JAV vadovaujamos tarptautinės sankcijos nesustabdė Šiaurės Korėjos augančių ginklų programų. Į rekordinį ginklų bandymų režimą šiais metais buvo įtrauktos tarpžemyninės balistinės raketos, skirtos pasiekti JAV žemyninę dalį.

Nors Kinija ir Rusija palaikė sugriežtintas Jungtinių Tautų sankcijas po paskutinio Šiaurės Korėjos branduolinio bandymo 2017 m., gegužę jos vetavo JAV vadovaujamą siekį sugriežtinti JT bausmes dėl atnaujintų balistinių raketų paleidimo.

 

JAV pareigūnai apkaltino abi šalis suteikus galimybę Pchenjanui ir toliau nebaudžiamai vykdyti raketų ir bombų programas.

Buvusio prezidento Baracko Obamos vyriausiasis JAV diplomatas Rytų Azijai Danielis Russelis neseniai pareiškė, kad Kinija ilgainiui gali tapti stabdančiu veiksniu.

Taip gali nutikti, jei Pekinas pajus, kad jo paties saugumui kyla tiesioginė grėsmė ne tik dėl Šiaurės Korėjos pajėgumų, bet ir dėl regione padidėjusių JAV bei sąjungininkų pajėgų, sakė jis „Reuters“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()