Sensacingas JAV ir Rusijos susitikimas Turkijoje: kokią žinią nori perduoti JAV?  ()

Žurnalistų teigimu, Williamo Burnso ir Sergejaus Naryškino susitikime Ukrainos konflikto sprendimo klausimas nebus keliamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Centrinės žvalgybos agentūros direktorius Williamas Burnsas yra Ankaroje, Turkijoje, kur kalbėsis su Rusijos Federacijos Užsienio žvalgybos tarnybos vadovu Sergejumi Naryškinu.

Jis perduos jam žinią apie Rusijos galimo branduolinio ginklo panaudojimo Ukrainoje pasekmes, sakė Baltųjų rūmų atstovas, rašo „Reuters“.

Ankaroje CŽA direktorius nekels temos apie Ukrainos konflikto sureguliavimą, o transliuos žinutę apie Rusijos galimo branduolinio ginklo panaudojimo pasekmes. Taip pranešė leidinys, remdamasis neįvardytu šaltiniu.

Baltųjų rūmų atstovas, pageidavęs likti anonimu, sakė, kad Williamas Burnsas neves jokių kitų derybų, išskyrus branduolinio ginklo temą, bet kels ir Rusijoje įkalintų amerikiečių klausimą.

Kremlius, su kuriuo „Reuters“ susisiekė dėl komentarų, teigė negalintis nei patvirtinti, nei paneigti pranešimo apie Burnso ir Naryškino susitikimą. Rusijos Federacijos užsienio žvalgybos tarnyba į prašymą pakomentuoti neatsakė.

 

Paskutinį kartą Rusijos ir Amerikos delegacijos Ženevoje susitiko 2022 metų sausio 10 dieną derėtis dėl saugumo garantijų. Tada Rusijos delegacijai vadovavo užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas ir gynybos viceministras Aleksandras Fominas, o JAV delegacijai – pirmoji valstybės sekretoriaus pavaduotoja Wendy Sherman.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()