Tai reikš, kad Vakarai oficialiai susitaikė su Ukrainos aneksija: ISW skelbia gudrų Kremliaus planą  (1)

ISW atskleidė gudrų Kremliaus planą dėl situacijos su Zaporižios atomine elektrine.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos karo studijų instituto analitikai išsakė pagrindines tezes apie padėtį Ukrainoje praėjusią dieną ir savaitgalį. Tuo pačiu metu buvo atkreiptas dėmesys į užpuolikų vykdomą Zaporižios atominės elektrinės apšaudymą.

Lapkričio 20 ir 21 dienomis įsibrovėliai vėl apšaudė Zaporižios atominės elektrinės teritoriją. TATENA pranešė, kad kol kas didelės žalos jie neužfiksavo, o visi 6 branduoliniai reaktoriai yra tvarkingi, informuoja ISW.

Analitikai neatmeta, kad Rusijos Federacija naudoja apšaudymą Zaporižios atominės elektrinės teritorijoje vykdydama informacinę operaciją, kuria siekiama pakirsti Vakarų pasitikėjimą Kyjivu.

Maža to, Maskvoje norima, kad Vakarai uždegtų žalią šviesą Rusijai kontroliuoti elektrinės teritoriją. Ateityje toks žingsnis praktiškai reikš, kad Vakarai oficialiai susitaikė su Rusijos Federacijos įvykdyta dalies Ukrainos teritorijos aneksija.

Tuo pat metu Rusijos valdžia ketina sugriežtinti žiniasklaidos erdvės kontrolę, kai Rusijos Federacijoje dažnai kritikuojami Rusijos kariškiai.

 

Ekspertai praneša, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos tęsia karinę operaciją Kinburno nerijoje. Tuo pat metu Ukrainos gynėjai tęsia kontrpuolimą Rytuose, nepaisant blogėjančių oro sąlygų.

Užpuolikai tęsia sausumos operacijas Avdijivkos ir Bachmuto srityse. Tuo pat metu kairiajame Dniepro krante toliau „įsikasinėja“ Rusijos kariuomenė.

Atsižvelgiant į tai, mobilizuotieji ir toliau arba pasiduoda, arba bėga iš mūšio lauko. Jų artimieji pradeda viešai pasisakyti prieš rugsėjo 21 d. įsakymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(9)
(13)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: