Politikos ekspertas: geriausia JAV divizija pasiruošusi įžengti į Ukrainą, Rusijos likimas jau nulemtas  (4)

Ar Vakarai turi planą, ką daryti su Rusija po jos pralaimėjimo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar Vakarai neturi vieno plano, ką daryti su Rusija po karinio pralaimėjimo. Jie dirba prie kelių skirtingų variantų.

Tai 24 kanalui sakė politikos ir ekonomikos ekspertas Valerijus Kločokas.

Anot jo, Vakarai jau seniai nusprendė, kad Rusija turi pralaimėti Ukrainai. Jis netgi siūlo, kad NATO galėtų įsitraukti į karą, jei, hipotetiškai, Ukrainos ginkluotosios pajėgos žlugtų fronte.

„Pentagonas oficialiai paskelbė, kad viena iš galingiausių 4700 žmonių divizijų yra Rumunijoje. Kitos yra prie sienos su Lenkija. Kariai taip pat mokomi Baltijos šalyse. Šios pajėgos yra pasirengusios pradėti karines operacijas prieš Rusiją, jei staiga atsitiktų taip, kad Ukraina pati nebepajėgtų atsilaikyti prieš Rusiją“, – įsitikinęs Kločokas.

Jo nuomone, dabar nėra vieno plano, ką daryti su Rusija po pralaimėjimo. Vakaruose svarstomi įvairūs variantai. Visi jie susiję su Putino režimo pasikeitimu. Dabar net vyksta tam tikri susitikimai tarp Vakarų ir Rusijos elito atstovų, kurie tikriausiai nėra artimiausi Rusijos diktatoriaus rato žmonės.

Ukrainoje dažnai girdima nuomonė apie Rusijos suskaidymą į daugelį regionų po užpuolikų pralaimėjimo kare. Kločokas nemano, kad tai gera idėja. Rusijos žlugimas neturėtų įvykti akimirksniu. Geriau, jei taip atsitiktų, kaip SSRS.

 

„Atėjus Gorbačiovui, SSRS prasidėjo demokratiniai procesai, kurie privedė prie irimo. Tai leido vėliau suformuoti stabilesnę geopolitinę situaciją regione. Abejotina, ar greitai Rusijai subyrėjus į 60–80 regionų, Eurazijos žemyne ​​pavyks išlaikyti geopolitinį stabilumą“, – pažymėjo Kločokas.

„Jei įvyks momentinis Rusijos žlugimas ir prasidės vidiniai konfliktai, gali kilti didžiulė pabėgėlių krizė. Todėl daug geriau, jei ši valstybė iširtų SSRS pavyzdžiu. Tačiau dabar Vakarai supranta vieną dalyką – Rusija tokia, kokia yra dabar, negali egzistuoti“, – sako Kločokas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(187)
(1)
(186)

Komentarai (4)