[Žinios trumpai] JAV senatorius skelbia audringą kalbą: „atėjo laikas kerštui - padarykime tai, ką rusai darė Vietname“  (1)

Pasak JAV Kongreso senatoriaus, respublikono Jimo Rischo, jis pats palaiko Ukrainos aprūpinimą vakarietiško modelio naikintuvais, tačiau šiam žingsniui vis dar nėra daugumos Kongreso narių pritarimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J. Rischas tai teigė interviu „Europos Pravda" metu Halifakso saugumo forumo (Kanada), kur atvyko vadovauti Amerikos kongreso delegacijai, kuluaruose.

Jis pažymėjo, kad oro kontrolė yra būtina, jog Ukraina laimėtų karą.

„Tikriausiai atstovauju ryžtingiausiai grupei (JAV Kongrese). Visų pirma manau, kad svarbu duoti Ukrainai naikintuvus ir apmokyti jų pilotus. Kai kurie žmonės sako: „O ne, tai paaštrins situaciją". Bet klausykite, kai mes kariavome Vietname ir Korėjoje, rusai mūsų priešams tiekė ir lėktuvus, ir pilotus! Atėjo laikas JAV atsilyginti. Esu visiškai pasiruošęs balsuoti už tokį žingsnį. Esu susitikęs su ukrainiečių pilotais ir tikiu, kad jie gali pasinaudoti F-16. Taip, reikia šiek tiek pasitreniruoti, bet didelių problemų nėra", – pažymėjo Jimas Rischas.

Kartu jis pripažino, jog tokiam sprendimui, kaip ir „Patriot" kompleksų aprūpinimui, daugumos Kongrese pritarimo nėra.

 

„Todėl artimiausiu metu patariu imtis kito žingsnio – pateikti daugiau NASAMS. Šios sistemos pasirodė esančios veiksmingos, „uždarant" dangų. Turint jų pakankamai, bus galima iš esmės kontroliuoti oro erdvę nenaudojant naikintuvų. Naudokitės NASAMS, o be to, „Stinger", kurie jau gana gerai pasiteisino kaip pagalbinė priemonė „uždarant" dangų“, – pažymėjo Jimas Rischas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(245)
(3)
(242)

Komentarai (1)